Despre falcă şi somn

in Război corupției

Motto: „Niciodată o femeie nu duce mîna la falcă“. (Monica Tatoiu)

Acesta este sfatul unei cunoscute doamne, femeie de afaceri şi fostă profesoară, către o altă doamnă, ceva mai tînără şi mai importantă, cel puţin ca funcţie, Laura Codruţa Kövesi, care, la o şedinţă importantă, aflată între domnii Iohannis şi Cioloş, i-a şoptit premierului ceva amuzant, de rîdea şeful tehnocraţilor, cu gura pînă la urechi.
Aceeaşi distinsă analistă a făcut referire şi la faptul că, în cadrul întîlnirii cu pricina, ,,domnul preşedinte chicotea, dormea…”. Poate că domnul Klaus Iohannis era preocupat de spusele şefei de la DNA cu privire la ceea ce vor păţi toţi corupţii, şi anume că nu vor scăpa de ghiarele Justiţiei. Se gîndea, probabil, că are şi dînsul nişte probleme cu o casă pe care ar cam trebui s-o restituie, dacă tot este doamna fostă baschetbalistă atît de aprigă şi de necruţătoare, De aţipit/ dormit nu credem că poate fi vorba; cu problema asta, a somnului, responsabil este, de departe, fostul sfetnic al domnului Iohannis, în prezent ambasador, pentru merite deosebite, Dan Mihalache. Am văzut cum, pe vremea cînd încă era şef al Cancelariei, dumnealui cădea răpus în braţele lui Morfeu. În ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis, nu că doarme, stimată doamnă Monicuţa, el trage la aghioase, de se zguduie pereţii. Sforăie. de pe toţi îi sperie. Dom’ preşedinte doarme aşa, pe dumnealui, pe la diverse întruniri, şedinţe etc., adică mai mult tace. Şi aprobă tot ce zice doamna Merkel ori ce alţii glăsuiesc.
Şi, doamna Tatoiu, nu vă supăraţi, dar cînd aţi spus că nu e frumos ca o distinsă doamnă să ducă mîna la falcă, sincer, ne-am cam speriat puţin. Noi chiar am crezut că e vorba de edilul Aradului, pe numele său Gheorghe Falcă, un om fin, şi fin al lui Traian Băsescu. Dar noi credem că ar fi indicat să arataţi cu mîna şi spre alte personaje, din rîndul numeroşilor ciraci ai ex-preşedintelui care a luptat din răsputeri cu corupţii. Adică cu alţii (sic!), nu cu ai domniei-sale. Nu-i mai amintim, de teamă să nu ne răcim gura de pomană.
Şi totuşi, dacă se supără doamna Laura Codruţa?

GEORGE MILITARU

COMENTARII DE LA CITITORI