Devotament uimitor al lui Murgu, căluţul alb care a rămas două zile lîngă stăpînul mort în munţi

in Lecturi la lumina ceaiului

Un gorjean de 62 de ani, Gheorghe Fîcea, a murit luni, 1 august, într-o zonă montană din apropierea comunei Stăneşti, în timp ce se întorcea către casă. Omul a suferit un infarct, iar căluţul Murgu, nu a plecat de lîngă stăpînul său pînă cînd localnicii din sat şi salvamontiştii nu l-au găsit. În cele două zile, animalul a coborît doar pînă în apropierea satului să se adape şi s-a întors lîngă stăpînul său.
Căluţul alb a avut cea mai mare contribuţie la găsirea bărbatului care a murit în munţi. Căutătorii au găsit prima dată animalul şi au vrut să-l ducă în sat, însă Murgu a refuzat. Atunci, oamenii şi-au dat seama că Gheorghe Fîcea trebuie să se afle în apropiere. Au cercetat cu atenţie locul şi l-au găsit fără suflare. Localnicii şi salvamontiştii l-au căutat aproape două zile şi probabil că fără apariţia calului nu l-ar fi putut găsi, pentru că aria de căutare era foarte întinsă.
Localnicii din satul Pîrvuleşti sînt uimiţi de devotamentul calului faţă de stăpînul său. „Calul a fost găsit lîngă acesta. Nu mai voia să meargă. Bietul animal a simţit. Îşi aştepta stăpînul“.

Alin Ion

COMENTARII DE LA CITITORI