Dezintegrarea dreptei unite

in Lecturi la lumina ceaiului

Se aude, prin presa de exaltare, că s-ar fi unit dreapta politică din România. De curînd, la Congresul, comun, al PNL-ului şi PDL-ului, s-a hotărît fuziunea celor două partide, contopite în mlaştina corupţiei. Pe scenă au apărut şi nenumăraţi filfizoni, oameni falşi şi hoţi la drumul mare, distrugători ai economiei (altădată) naţionale. Discursul aşa-zişilor politicieni se învîrte în jurul unei singure propoziţii lozincarde: „Să salvăm România!“. Aşadar, aceşti tîlhari doresc să ajungă la guvernare, pentru a salva ţara de la dezastrul economic în care tot ei au aruncat-o, pentru a mări pensiile şi salariile, pe care, apoi, să le taie din nou, pentru a crea 2 noi locuri de muncă, în locul celor 20.000 desfiinţate, adică pentru a aduce, chipurile, România la nivelul celorlalte state membre ale Uniunii Europene. În acest context, întrebarea este următoarea:

Ce i-a împiedicat pe liberali (fie aripa galben-albastră, fie aripa roş-portocalie) să salveze ţara atunci cînd au fost la guvernare?! Pînă mai ieri, PNL-ul s-a aflat, alături de pseudocomunişti, la ciolan, şi nu a făcut nici o scofală, în România trăindu-se din ce în ce mai rău. Partidul Democrat Liberal a distrus cît a putut de mult această ţară, prin tăieri hăhăite ale salariilor şi pensiilor, alocaţiilor şi ajutoarelor sociale. De ce ar crede un cetăţean român de bun-simţ că, după doar 2 ani, aceşti indivizi ar fi capabili să repare ceva, în ţara pe care, cu atîta poftă, o jecmănesc, de ani de zile?! Şi de ce ar fi Iohannis mai bun decît Boc?! Măcar piticul putea să lege două vorbe-trei minciuni, însă neamţul Iohannis se îneacă de-a binelea atunci cînd rosteşte ceva în frumoasa limbă românească, fiind, probabil, singurul profesor care a reuşit să-şi achiziţioneze 6 case din meditaţii.

Interesantă este atitudinea lui Traian Băsescu şi a Elenei Udrea. Ăştia se cam simt nebăgaţi în seamă, rămaşi pe dinafară. Au devenit două personaje cu care nimeni nu doreşte să se mai asocieze la furat, un fel de paria a politicii de trădare perpetuă a României. De la microfonul PMP-ului, Udrea urlă că PDL-ul ei drag este absorbit de PNL. Femeie sensibilă, îi pasă şi acum de partidul pe care, pînă mai ieri, îl înjura, împreună cu Băsescu, şi pe care dorea să-l distrugă (înghită) din interior. De un lucru sîntem, cu toţii, siguri: începînd cu luna noiembrie a acestui an, Băsescu va dispărea de pe scena politică, iar PMP-ul, care, şi aşa, se află în moarte clinică, se va prăbuşi, sub numeroasele nelegiuiri ale căpeteniilor lui. Dreapta unită este locul prin care umblă toţi neaveniţii politicii româneşti, pe care, cu siguranţă, Poporul Român îi va taxa la vot!

Nichita Mladin

COMENTARII DE LA CITITORI