DINU PESCARIU ESTE PRINCIPALUL FĂPTAŞ ÎN DOSARUL MICROSOFT – DE CE ÎL PROTEJEAZĂ KLAUS IOHANNIS?

in Lecturi la lumina ceaiului

C-aşa-i în tenis…

 

Tot mai mulţi oameni sînt uimiţi de generozitatea suspectă a Justiţiei faţă de tenismanul de mîna a treia Dinu Pescariu. Care mai are şi tupeul de a poza în victimă, fiindcă nu se ştie cine îl ameninţă. Toată lumea dă cu subsemnatul, ba chiar e încătuşată şi luată de gorile – numai acest personaj dă „as” după „as”. Nici dacă ar fi fost Rafael Nadal nu era tratat cu atîta respect. El nu e orice suspect, ci e împărţitorul şpăgii uriaşe, de 90.000.000 de euro, din Dosarul Microsoft. Faptul că i-a turnat pe ceilalţi nu-l absolvă de vinovăţie. Am mai scris despre încălcarea, gravă, a Legii de către procurorii DNA. Unde, în lume, un acuzat este pupat pe frunte şi scos basma curată numai pentru că i-a dat în gît pe ceilalţi făptuitori? Nicăieri! Pentru colaborarea cu organele de anchetă, da, se pot face reduceri de pedeapsă, ori se poate obţine un regim de detenţie mai uşor. Dar în nici un caz nu se recurge la scoaterea, totală, din Dosar. Ori, aşa ceva s-a întîmplat, azi, cu acest şmecher pe nume Dinu Pescariu. În timp ce un mare sportiv, Gică Popescu, zace în puşcărie, un sportiv mediocru şi putred de corupt e liber şi putred de bogat. Am auzit că Dinu Păturică ăsta e ofiţer acoperit SRI. Dar gurile rele mai spun că povestea asta e legată de pasiunea chibiţului Klaus Iohannis pentru tenis. Mai mult decît atît, se zice că sparring-partnerul său, de la Sibiu, ar fi fost elevul lui Dinu Pescariu.

Numele acestuia: Marius Vecerdea. Omul e din Deva. A plecat în Germania, să dea ore de tenis. Acolo ar fi stat 8 ani. După care s-ar fi dus în SUA. Nici peste Ocean n-a făcut mare brînză. Şi totuşi, e proprietarul unei vile imense, în apropiere de Palm Beach. Dar şi al unei vile, de 1.000.000 de euro, la Sibiu. Mai are 2 vile şi 1 apartament în Bucureşti. De unde atîta bănet? Din lecţiile de tenis? Hai să fim serioşi! Eu am mai scris despre proprietăţile pe care Klaus Iohannis le are în America – nu pe numele lui, fireşte. E posibil ca şi vila de lîngă Palm Beach să fie tot a lui King Kong Klaus. Ilie Năstase nu are vilă în America, deşi a cîştigat milioane de dolari la viaţa lui – dar are acest neica-nimeni cu nume de vecernie. Nimeni nu poate fi sigur de informaţiile care circulă, fiindcă avem de-a face cu un geambaş de case călit, vorba aia, în fum de bătălii – mutălăul sas tace şi face. Ceea ce e sigur e faptul că Iohannis şi Vecerdea (finul lui) joacă tenis de mama focului. Pe unul din cele două terenuri ale fostului emigrant. E o bază sportivă extrem de scumpă, care, mai mult ca sigur, nu e a lui. De aici încolo încep speculaţiile. Evident, nici eu nu bag mîna-n foc pentru tot ceea ce se vehiculează. Dar sînt multe chestiuni dubioase, care trebuie lămurite. Am auzit voci care afirmă că nu există nici o legătură între Dinu Pescariu şi Marius Vecerdea. E posibil. Dar am auzit voci care spun că, da, e o legătură – de ce nu le-aş da crezare acestora? Deocamdată, avem 3 indivizi care fac pe tenismanii:

1) Dinu Pescariu, făcut scăpat de DNA, într-o problemă penală de o mare gravitate, cu bani publici.

2) Marius Vecerdea, care ţopăie, de cîteva ori pe săptămînă, cu Chiriaşul de la Cotroceni şi are o avere nejustificat de mare.

3) Klaus Iohannis, pe care nu l-aş crede nici dacă ar număra pînă la 10, fie în română, fie în sasă, cu slana pe masă.

Am tot mai mult convingerea că avem de-a face cu cel mai mare mincinos din Istoria modernă a României.

CORNELIU VADIM TUDOR

24 martie 2015

COMENTARII DE LA CITITORI