Dispariţii misterioase (12)

in Lecturi la lumina ceaiului

Un mister de nepătruns înconjoară o catastrofă aviatică (2)

Fenomenele luminoase nu au mai fost văzute în decursul cîtorva ani, pînă în ziua accidentului aviatic. De atunci, aproape în fiecare noapte apar luminile şi se aud sunete stranii, care seamănă cu o muzică divină. Cîţiva temerari, care au escaladat, noaptea, vulcanul, au afirmat că au zărit umbre, acestea refugiindu-se în crater la vederea lor. În urmă cu puţin timp, un cioban a relatat că a zărit, pe poteca îngustă, două personaje stranii: un bărbat şi o femeie, care urcau panta în tăcere, îmbrăcaţi în uniforme albastre. „Aveau chipurile ţepene, de parcă ar fi fost de ceară, iar mişcările lor semănau cu ale unor roboţi” – a declarat, ulterior, ciobanul. Atunci cînd cîrciumarul, căruia i-a povestit întîmplarea, i-a arătat, pe prima pagină a cotidianului „El Diario”, fotografiile celor dispăruţi în catastrofa aeriană, ciobanul a sărit speriat, arătînd cu degetul spre două fotografii: „Ei sînt!”. Era vorba despre unul dintre piloţi şi o stewardesă. În zilele următoare, mai mulţi localnici şi cîţiva turişti, care se aflau în zonă, au declarat că au întîlnit, fie în pădurea de la baza vulcanului, fie pe potecile din preajmă, personaje ce semănau leit cu dispăruţii din avionul prăbuşit. Toţi aveau aceleaşi chipuri imobile şi se mişcau precum nişte jucării mecanice. S-au emis nenumărate ipoteze, printre care şi aceea că în interiorul vulcanului ar fi o bază a extratereştrilor, iar pasagerii avionului au fost răpiţi de aceştia. Nu este decît una dintre nenumăratele ipoteze care învăluie în mister accidentul aviatic din Lucanes.

Salvare şi… groapă

Andy C. Patterson suferea de o boală incurabilă, ideea morţii obsedîndu-l zi şi noapte. Avea un cont consistent în bancă şi se gîndea cum să-l folosească pentru a suferi cît mai puţin. Locuia într-un apartament confortabil din Manhattan, împreună cu iubita sa, şi nici prin cap nu-i trecea să se însoare. Era un bărbat prezentabil, împlinise 34 de ani, avea succes la femei şi simţea că viaţa îi aparţine. Pînă în momentul în care un diagnostic necruţător a pus capăt acestei vieţi de huzur a bărbatului. Avea leucemie!

Şi-a „concediat” iubita, a renunţat la slujba sa de consilier pe probleme de marketing al unei firme de construcţii şi a început să consume droguri. Într-o seară, după ce a rătăcit prin împrejurimile cartierului, Andy s-a prăbuşit într-o gură de canal. O izbitură puternică, o uşoară senzaţie de durere şi şi-a pierdut cunoştinţa. S-a trezit la spitalul de urgenţă din apropiere, la cîteva zile după incident, iar în momentul în care a deschis ochii a fost convins că se afla în lumea de dincolo. Încetul cu încetul, însă, s-a dezmeticit şi a reuşit să lege o conversaţie cu una dintre asistentele medicale. Suferise doar cîteva contuzii uşoare, a doua zi fiind lăsat să se întoarcă acasă. Şi-a citit fişa medicală şi a constatat, cu stupoare, că toate analizele erau perfecte! Analizele sîngelui nu indicau nici urmă de… leucemie. Au urmat şi alte teste ale sîngelui, dar rezultatul a fost acelaşi. Prin urmare, Andy C. Patterson era perfect sănătos. I-a încolţit în minte gîndul că locul în care s-a prăbuşit avea puteri miraculoase. Astfel, scăpînd de necaz, bărbatul şi-a reluat viaţa şi s-a căsătorit. N-a povestit nimănui despre întîmplarea care i-a schimbat cursul vieţii. Simţea că taina miracolului trebuie păstrată cu sfinţenie. Unul dintre prietenii săi era, însă, grav bolnav. De ce nu l-ar ajuta? De ce nu l-ar trimite în acel loc miraculos? Andy n-a stat mult pe gînduri, şi-a luat prietenul şi l-a condus… la ,,groapă“. Stupoare, însă! Gura de canal nu mai exista. În acel loc începuseră lucrările de construcţie la un supermarket.

Vespasiana „mîncătoare de oameni“

Chicago, SUA. Patru cetăţeni onorabili au dispărut, subit, după ce au intrat într-un WC public, montat într-un parc central.

Raporturile întocmite de specialişti arată că misterioasele dispariţii ale lui Gus Korkland, Lu Ann Minthoven, Ashley Wirthon şi Justin Cortwillow au avut loc într-un interval de 6 zile: 17-22 aprilie. Cu toate acestea, în acelaşi zile, alte cîteva sute de persoane au folosit, cu succes, toaleta, şi nu au dispărut misterios.

Responsabilii parcului şi anchetatorii cazului au încercat să găsească o explicaţie pentru uluitoarele dispariţii ale celor doi bărbaţi şi ale acelor două femei. Însă, prietenii şi rudele dispăruţilor afirmă că oficialităţile au încercat să muşamalizeze cazul. „Nu voi accepta ca acest dosar să fie clasat. Voi lupta să se afle şi să se spună adevărul despre ceea ce s-a întîmplat. Anchetatorii ascund adevărul despre dispariţia lui Lu Ann. Ea a intrat în acea cutie metalică şi nu a mai ieşit niciodată“, a declarat soţul lui Ann Lu Minthoven, a doua dispărută din WC-ul buclucaş. Soţia lui Gus Korkland, care a dispărut, şi el, la două zile după Lu Ann, povesteşte: „Încheiasem plimbarea prin parc, cînd Gus a simţit nevoia să meargă la toaletă. Înaintea lui, un bărbat tocmai ieşea din cabină. După ce Gus a intrat, am aşteptat cîteva minute. Mi-am închipuit că i s-a făcut rău. Aveam senzaţia că auzisem gemete din interior, dar, după 10 minute, nu se mai auzea nici un zgomot. După alte 15 minute, am devenit neliniştită. Am lipit urechea de perete şi am întrebat: «E totul OK?». Nu mi-a răspuns nimeni. Am încercat să deschid uşa, dar nu am reuşit. Am chemat paznicul parcului, care a forţat uşa, însă nu am găsit nici urmă de Gus“. Celelalte persoane care au raportat dispariţia unor cunoscuţi, sau rude, din acelaşi WC, au povestit aspecte asemănătoare. De fiecare dată, responsabilii parcului au făcut procese-verbale de constatare. Nu s-a găsit nici o explicaţie. Dispariţia celor patru a creat panică. Specialiştii şi poliţiştii au luat lucrurile în serios, dar misterul nu a putut fi elucidat. În schimb, familiilor dispăruţilor li s-a pus în vedere să nu facă nici o declaraţie presei, în caz contrar urmînd să suporte consecinţele legii şi să plătească despăgubiri administraţiei parcului. În scurt timp de la incident, toaleta „mîncătoare“ de oameni a fost scoasă din parc. Soţul lui Lu Ann a declarat: „Gestul este tardiv. Cineva trebuie să-şi asume responsabilitatea celor întîmplate“. Experţii în fenomene paranormale au privit cu interes cele întîmplate în legătură cu WC-ul din parc, însă nu şi-au putut explica, nici ei, fenomenul.

Sfîrşit

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI