Distragerea atenției și votul popular

in Poanta Săptămânii

Observăm că a început campania. Mă rog, simulacrul de campanie, pentru că jocurile sînt făcute. Interesant, însă, în acest fenomen numit politică, este faptul că proiectoarele sînt atît de îndreptate pe Barna, încît ceilalți candidați efectiv nu întîmpină nici un fel de problemă în a defila spre victorie – și mă refer aici la Iohannis. În fond, el este cel care a făcut țara praf, nu a făcut nimic 5 ani, are agățate de gît cazurile nerezolvate Colectiv și Caracal, precum și o avere dobîndită cu acte false. Iohannis are în rucsacul de vacanță o sumă de dosare penale, clasate suspect de repede, iar asupra lui planează mari suspiciuni de corupție.

Cu toate astea, toți sînt focusați pe Barna, asupra căruia planează o posibilă neînțelegere, în valoare de cîteva milioane de euro. Păi, numai renovarea casei de președinte a lui Iohannis a costat 3 milioane de euro, ca să nu mai zic de banii cheltuiți pe vacanțe, navete București-Sibiu și cîte și mai cîte. Ei bine, cu toate acestea, acest popor prost are o problemă cu … Barna. Despre ce vorbim noi aici?

Nici măcar nu am cuvinte să evaluez o astfel de aberație, țara asta numită România își merită pe deplin condiția și locul codaș ocupat în lume. Rîzi – cînd, de fapt, e de plîns – cînd vezi niște trepăduși penali ai PNL-ului cum dansează la victorie, ridicînd Justiția în slăvi, nu pentru corectitudinea ei, ci pentru că e a lor. Rîzi cînd vezi prostia PSD, cînd o vezi pe Dăncilă cu frizura ei kominternistă, rîzi cînd îi vezi pe îmbuibații din toate partidele cum își bat joc încă o dată de cei care i-au validat în funcții.

Iohannis – la cît de slab pregătit e poporul și cît de bine pregătite sînt Serviciile – are șanse mari să iasă președinte din primul tur. Și nu pentru că merită – locul lui este în altă parte – ci pentru că a vîndut viitorul țării străinilor, primind în schimb o șapcă, o vacanță pe viață, dar, cel mai important, absolvirea totală de păcate și libertatea. România se duce din ce în ce mai jos. Se pare că acestei țări nu îi priesc bunăstarea, prosperitatea și democrația. România are nevoie să fie ocupată, ceea ce deja se întîmplă. Românul trebuie să se simtă slugă, pentru că altfel are impresia că trăiește degeaba.

Tano

Păreri și opinii