Doamne, ce bine e să dormi liniştit!

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Motto: „Nu ştiu dacă săracul miroase a prost, dar bogatul miroase, sigur, a puşcăriaş!“ (C.V.T.)

 

Iureşul pe care îl dă, în acest sfîrşit de an, DNA-ul mă găseşte într-o sărăcie tipică scriitorilor adevăraţi. De ce? Din pricina fraudei neruşinate săvîrşite de Mafia PSD la alegerile pentru Parlamentul European, eu şi familia mea am rămas, efectiv, fără nici o sursă de venit! Acesta e preţul pe care îl plătesc integrităţii mele, ca şi curajului de a demasca fărădelegile pe care le fac unii şi alţii. Ce şi-a zis prăjina spălăcită Daciana Sîrbu – creatura care conduce, efectiv, şi Partidul, şi Guvernul? „Ia să scăpăm noi de acest om atît de incomod, care vede şi spune ce vede!“. Zis şi făcut. Au furat ca-n codru, trimiţînd la Bruxelles cea mai leproasă echipă din istoria prezenţei noastre în Parlamentul European: neveste, amante, bişniţari. Acum, famiglia Ponta-Sîrbu e bătută de Dumnezeu. Şi e abia începutul! Ani de zile am demascat complicităţile mafiote din ţara asta. Ani de zile am acuzat Mafia Pădurilor, care nu numai că a bărbierit munţii Patriei, aducînd prejudicii enorme, de ordin economic – dar a favorizat inundaţiile catastrofale din ultimul sfert de veac. Au fost doborîţi, fără milă, brazii, pinii, stejarii, fagii, paltinii şi ceilalţi arbori, care fuseseră lăsaţi de Dumnezeu pe vatra vechii Dacii. Miliarde şi miliarde de copaci! Oamenii de ştiinţă au stabilit că un brad, un singur brad ajuns la maturitate absoarbe şi reţine 1 tonă de apă. E clar, nu?

Nu cunosc presiunile pe care le-au făcut în Justiţie şi la Romsilva unii lideri PSD, aşa că nu mă pronunţ. Dar cunosc ceea ce cunoaşte toată lumea, fiindcă se vede cu ochiul liber: defrişările barbare de păduri, care n-au fost posibile nicăieri în lumea civilizată. Şi încă n-a plătit marele bandit Attila Vereştoy! În 2005, sau 2006, dacă nu mă înşeală memoria, în toiul inundaţiilor dezastruoase, Traian Băsescu a făcut o vizită-fulger în aşa-zisul Ţinut Secuiesc.

Cine s-a dus după el, să-l îmbuneze? Attila Vereştoy, care se simţea cu musca pe căciulă. Şi l-a îmbunat. Adică a scăpat basma curată. Ia să vedem, are DNA curaj să-l ia la trei-păzeşte şi pe acest criminal ungur, care a făcut o avere imensă, mai ales pe spinarea pădurilor României?

Mă opresc aici. Furtuna s-a dezlănţuit, dar tare mă tem că se va termina la fel de brusc cum a început. Pădurile măcelărite n-o să le mai pună nimeni înapoi. Decît, fireşte, după un program masiv de împăduriri, în cîteva decenii. Ne mirăm că ţara o ia la vale, la modul propriu? Să nu ne mai mirăm. Ani de zile am fost făcut nebun, extremist, nefrecventabil (?!) ş.a.m.d. De ce? Fiindcă am spus adevărul, cu orice preţ? Acum, acel adevăr ignorat, cu bună-ştiinţă, de toţi i-a lovit pe infractori şi pe complicii lor drept în moalele capului.

„Codrul, frate cu românul“ sîngerează – un sînge verde, de clorofilă. Acest sînge verde l-a împroşcat şi pe unul cu sînge albastru, Paul Lambrino. În urmă cu cca. 2 ani, eu am scris despre afacerea scandaloasă a Pădurii Broşteni, căreia nepotul lui Carol al II-lea îi dădea tîrcoale. Acum, totul s-a adeverit. Mă bucur de spectacolul televizat. Sînt răzbunat. Neîndoielnic, eu sînt unul dintre foarte puţinii politicieni care dorm liniştiţi. Ceilalţi au dat cinstea pe ruşine, au pus botul, n-au avut nici măcar instinct de conservare. Astăzi, fac potecă la Parchete.

Ce credit moral mai au cei implicaţi? Unii candidează la Preşedinţie. Alţii, îi sprijină pe aceştia, finanţîndu-i cu bani de furat. Eu n-am bani. Dar am ceva mai de preţ: cinstea mea, curajul de a privi, cinstit, în ochii Poporului Român.

CORNELIU VADIM TUDOR

16 octombrie 2014

COMENTARII DE LA CITITORI