Dorin Lazăr Maior, extrădat din Dubai pentru executarea pedepsei de şapte ani de închisoare

in Război corupției

Dorin Lazăr Maior, fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, a fost extrădat joi din Dubai pentru executarea pedepsei de şapte ani de închisoare pe care o are de ispăşit în dosarul „Romexterra”.
În anul 2013, fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor şi fost deputat PSD, Dorin Lazăr Maior, a fost dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Mureş, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, în dosarul „Romexterra“. Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimişi în judecată în 2006 de procurorii DNA Braşov, fiind acuzaţi că ar fi şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov, Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare cîte un milion de lei.
„Din probele administrate a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin şi inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe acţiuni de intimidare fizică şi psihică, inclusiv ameninţări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăţi comerciale şi a unui director de bancă, sprijiniţi fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obţinerii unui fals material injust“, se preciza într-un comunicat al DNA Braşov. În acest dosar, Tition şi Maior au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi sub acuzaţia de şantaj la finele lunii decembrie 2006 şi pînă în mai 2007.

Gabriela Ghitcuţa

COMENTARII DE LA CITITORI