Două scrisori pierdute şi… regăsite!

in Lecturi la lumina ceaiului

SCRISOAREA I

Dragă d-le Corneliu Vadim Tudor,

Sînt consternat de felul în care ţii cu tot dinadinsul să mă calomniezi, exact în vremea cînd eu mă străduiesc să fiu alături de domnia-ta, chiar dacă nu avem aceleaşi păreri şi aceleaşi mijloace de a ne exprima şi de a lupta. Te întreb frăţeşte: cum ai putea dovedi imbecilitatea pe care o preiei de la cine ştie ce oficină de dezinformare şi o pui în „Politica“ şi mi-o şi atribui: „Ceauşescu junior/ viitor conducător“?
Dragul nostru, nu e drept.
Cum n-a fost drept să mă murdăreşti, pentru că, înscriindu-mă să te apăr, mi-ai luat argumentele, atacîndu-l pe cel de care simţeam nevoia să te apăr. Mă obligi să tac. Păcat că nu-ţi preţuieşti prietenii. Păcat că mă jigneşti şi mă depărtezi. Nu dumneata eşti singurul şi nu eşti totdeauna primul care apără o cauză dreaptă. Crede-mă că nu aceasta este calea către biruinţă. Fii drept şi recunoaşte că nu merit să-mi inventezi porecle şi lucruri pe care nu le-am spus. Cu prietenie.
Adrian PĂunescu, 28.XI.1995

SCRISOAREA II

Cornele,
Pentru apariţia de la Tele 7 ABC = BINE!
Dar pentru viitor ţara are pretenţii mai mari de la tine:
– Ţinută sobră, marţială.
– Ton cumpătat, hotărît, solemn.
– Vorbeşte mai rar, ca să te perceapă „neamurile“.
– În pauzele dintre fraze renunţă la Ă, ă, ă, ă…
– Lasă mai puţin mahalagismele şi promite poporului: stare de urgenţă 6 luni; stoparea scumpirilor.
– Roman se laudă cu oamenii lui că fac TREABĂ.
Dacă Berceanu (Bercovici) a luat 10.000 $ şi apare mereu la TV (ca salariat al CONEL) să motiveze pueril scumpirile. Simona Marinescu (PD) este infractoare, călcînd, în mod grosolan, Codul Penal, calculînd pensia (viaţa omului) pînă la 30.12.1997 după salariul net, şi de la 1.01.1998 după salariul brut, păgubind cca. 3 milioane de oameni prin: abuz în serviciu, premeditare, înşelăciune, furt etc.
– Cornele, promite pensionarilor recalcularea după „criteriu unic“ şi vei avea 4,5 milioane de voturi şi să nu mai existe pensii de 33-55 milioane, să existe o limită a decenţei.
– Proclamă AUSTERITATEA de sus în jos.
– Cere referendum pentru Parlament „unicameral“.
– Oprirea otrăvirii populaţiei şi a tineretului cu filme porno, crime, furturi.
– Cere ordinea socială.
– Desfiinţarea vagabondajului prin crearea de şantiere naţionale pentru: împăduriri masive; îndiguiri; higienizare (gunoiul); muncă în IAS-uri cu domiciliu forţat, casă (la baracă), masă (la cantină) şi 50.000/zi pentru îndeplinirea normei.
– Ziarul „România Mare“ devine neciteţ şi costisitor din cauza coloraţiilor diferite. Renunţă la ele şi tiparul să aibă un tuş şi o grafică impecabile. Succes!
FĂnuŞ Neagu, 1996

COMENTARII DE LA CITITORI