Edgar Cayce, minunatul visător (1)

in Lecturi la lumina ceaiului

Localitatea Virginia Beach era menţionată ani la rînd în interpretările sale. I se spunea să meargă în Virginia Beach, dar el ignora această indicaţie. Morton Blumenthal, un bogat agent de bursă din Manhattan, un mare fan al interpretărilor în transă, a hotărît să finanţeze proiectul. Cei doi s-au întîlnit, iar Morton l-a trimis în Virginia Beach. În sfîrşit, aşa după cum i-au sugerat interpretările, Edgar a primit o casă şi a pus bazele unui spital. Acesta a fost primul spital în care pacienţii erau trataţi nu numai fizic, ci şi metafizic. Aşa cum s-a spus într-o interpretare, însănătoşirea înseamnă vindecarea trupului, a minţii şi a spiritului. Aşadar, tratamentele puteau să includă exerciţii fizice, sfaturi educative, de exemplu despre combinarea adecvată a alimentelor şi a meditaţiei.
După un timp, Blumenthal şi-a retras susţinerea. Aşa că spitalul a fost închis. Edgar nu a ştiut ce să facă în continuare. Credea că totul s-a încheiat, dar, la încurajarea prietenilor apropiaţi, a hotărît să continue şedinţele de interpretare în stare de transă.
Activitatea sa se afla, însă, în pericol în ceea ce privea legea. Ceea ce făcea nu era ilegal, doar că era atît de aprope de interpretările ghicitoarelor, de practicarea medicinii fără licenţă, încît, în unele cazuri, s-a lovit de problema legalităţii. La un moment dat, în Detroit, Cayce a realizat o şedinţă medicală pentru o fată al cărei tată nu fusese informat despre cine este Cayce şi despre şedinţele sale. Edgar a realizat interpretarea, şi i-a recomandat fetei ce să facă. Tatăl acesteia a crezut că este o escrocherie, şi l-a acuzat că practică medicina fără licenţă. Cayce a fost arestat, la fel fiul său, Gertrude şi secretara, Gladys Davis. Au fost duşi la închisoare, într-o celulă unde erau nişte „domni“ puternici şi duri care au dorit să îi facă viaţa grea. Au vrut să îi ia salteaua, hainele, iar la un moment dat, l-au împins pe Edgar. Acesta s-a întors către ei brusc şi le-a spus: „Ştiţi de ce sînt aici? Ştiţi, cu adevărat, de ce sînt aici? Vă voi spune adevăratul motiv, dar şi motivul aparent. Dar, mai întîi, vă voi spune de ce sînteţi voi aici! Tu eşti aici pentru că ai accidentat o fetiţă atunci cînd intrai pe stradă. Dar adevăratul motiv este că te-ai certat cu soţia. Aţi avut o ceartă foarte serioasă, iar tu ai plecat ca o furtună la maşină, ai sărit în ea şi ai plecat fără să te asiguri. Acesta este adevăratul motiv pentru care te afli aici“. Apoi s-a întors către următorul şi i-a expus şi lui motivul încarcerării. S-a făcut o linişte mormîntală, iar Cayce şi-a cîştigat o mare stimă.
În şedinţele sale, Cayce a vorbit despre unele suflete care muriseră de ani de zile şi nu ştiau acest lucru. Fiul său, Hugh Lynn, a relatat o poveste despre bunicul lui, care fusese îngropat de 3 săptămîni, dar care a „revenit” acasă . L-au auzit plimbîndu-se pe la etaj. Pe cînd Edgar, Gertrude, Evans şi Hugh Lynn luau prînzul, s-au auzit unele sunete în camera de la etaj a bunicului. Hugh Lynn a spus că auzea cum respira, cum se plimba şi toţi au fost foarte surprinşi, cu excepţia lui Edgar. Hugh Lynn a vrut să se ducă în camera bunicului să facă cercetări, dar Edgar i-a spus: „Lasă-l în pace! Tocmai a terminat cu hîrtiile. Poţi să te rogi pentru el, dacă doreşti, dar nu îl deranja. E doar în trecere“. Hugh Lynn nu l-a crezut, astfel că i-a cerut poştaşului, care tocmai aducea ziarul, să intre şi să spună ce aude. Acesta a spus : „Se aude ca şi cum ar fi cineva sus“. Hugh Lynn i-a răspuns: „Este bunicul“. Poştaşul, care ştia că bunicul murise şi fusese îngropat,s-a făcut alb la faţă şi, de atunci, nu le-a mai adus niciodată corespondenţa în casă.

(va urma)
ANGELINSPIR

COMENTARII DE LA CITITORI