Edgar Cayce, minunatul visător (4)

in Lecturi la lumina ceaiului

Noile descoperiri demonstrează că, în Pensylvania, oamenii existau de acum 17.500 de ani, în California – de 20.000 de ani, în America de Sud -de 35.000 de ani. Astfel că afirmaţiile lui legate de locul şi data existenţei omului pe Pămînt sînt adevărate. Aşadar, o mare parte dintre interpretări devin, mai degrabă, plauzibile, decît imposibile. Datorită faptului că noile descoperiri geologice fac interpretările tot mai credibile, putem anticipa că, într-o bună zi, vom vedea că Atlantida nu e o supoziţie, ci o realitate. Edgar cerceta dacă Atlantida era menţionată în vreun fel, iar, ulterior, referinţele lui au fost înregistrate. Pe baza acestora, Edgar Cayce a scris o primă carte despre Atlantida. Atlantida era o insulă mare sau un continent situat în mijlocul Atlanticului. Este menţionată, în primul rînd, de Platon. Cayce afirmă că au existat trei etape de distrugere. Prima – cam cu 50.000 în urmă; cea de a doua – cu 22.000; şi ultima – cu 10.000 de ani în urmă. Populaţia s-a disipat, unii au plecat în Egipt, alţii, în Yucatan sau în Americi. La început, a fost un continent mare. Din spusele sale, prima distrugere, de acum 50.000 de ani, a fost naturală. Astfel, s-a dislocat în mai multe insule mici. Cu 22.000 de ani în urmă, exista o intensă activitate „politică“, responsabilă de acea distrugere. Ultima, de acum 10.000 de ani, a fost rezultatul direct al utilizării greşite a unui fel de „laser“, de fapt, a unui cristal uriaş. Cayce a adăugat că laserul era un „maser“ (amplificator cuantic), care va fi descoperit în cîţiva ani, şi aşa s-a şi întîmplat. Acest „laser“ special (sau cristal) pe care îl descrie, exista deja în acele vremuri îndepărtate. După spusele lui, „laserul“ putea realiza tot felul de acţiuni: să activeze avioane şi bărci, chiar să facă să leviteze unele obiecte. El spunea că fusese acordat la frecvenţe prea înalte.
Edgar afima că numele artizanului marilor piramide din Egipt se numea Ra, şi că pe lîngă uriaşele construcţii din Platoul Gizeh, acesta ridicase şi Sfinxul, cu rolul de a proteja o încăpere subterană, numită şi Camera Arhivelor, în care ultimii atlanţi depozitaseră înscrisuri referitoare la tehnologia de care dispuneau. Mai mult decît atît, Cayce prezicea că la finele anilor 1960 şi începutul lui 1970, ruinele Atlantidei aveau să fie descoperite în apropiere de Bahamas. În 1968, scafandrii americani identificau, la o distanţă de cîţiva kilometri de ţărmul insulelor din arhipelagul Bahamas, formaţiuni de roci, asemănătoare unor ziduri rectangulare, create, în mod sigur, de o civilizaţie dispărută. Construcţiile subacvatice au fost denumite Drumul Bimini, după numele insulei lîngă care au fost descoperite, şi se întind pe mai bine de 3 kilometri.
Există multe exemple interesante de clarviziune conştientă în viaţa lui Edgar Cayce. Faptul că putea vedea în plan subtil cu ochii deschişi. Faptul că vedea, efectiv, aura oamenilor. Faptul că, uneori, apăreau manifestări fizice neobişnuite în prezenţa sa. Unele povestiri de acest gen sînt însoţite, drept dovadă, de fotografii. Cînd se înfuria, hîrtiile zburau de pe birou. Majoritatea şedinţelor în stare de transă păreau să aibă o singura sursă, care vorbea prin Edgar. Aceasta părea să aibă personalitate. Avea simţul umorului. Era nostimă, iar, uneori, era foarte moralizatoare. Cîte o dată, veneau şi alte entităţi care vorbeau prin Edgar. Unele erau remarcabile, cum ar fi Arhanghelul Mihail. Ocazional, persoane decedate, care aveau de transmis un mesaj pentru cei dragi, veneau şi vorbeau prin intermediul lui Edgar. Există interpretări legate de sănătate, de vieţile anterioare, interpretări ale viselor, pentru afaceri.. Erau multe, multe subiecte din domeniul spiritual şi mental. Aceste şedinţe nu aveau o sursă unică. Fiecare domeniu accesat de Cayce, fiecare sursă a cunoaşterii, indiferent că e vorba de sănătate, de înţelepciunea antichităţii, piramide, fiecare subiect, indiferent că era legat de vise sau de sănătate, avea un limbaj uşor diferit. Şedinţele legate de vieţile anterioare aveau un limbaj complet diferit. Cayce extrăgea informaţii din subconştientul altor oameni, atunci cînd i se cerea ajutorul în probleme de sănătate. La interpretările legate de vieţile anterioare, el accesa înregistrările akasha-ice (memoria cosmică). Fiecare idee, fiecare faptă, fiecare activitate pe care omul a experimentat-o pe Pămînt în toate timpurile, toate rămîn înscrise pentru eternitate pe „pelicula“ spaţiului şi a timpului. Este o înregistare de natură energetică, vibratilă. Cayce putea să „atingă“ acele înregistrări subtile şi să citească efectiv din trecut pentru cei care cereau ajutorul. Alteori, părea să acceseze minţile altor suflete, care trecuseră în lumea de dincolo. În aspectele spirituale, se contopea cu acele aşa-numite Forţe Superioare.

(va urma)
ANGELINSPIR

COMENTARII DE LA CITITORI