Edgar Cayce, minunatul visător (6)

in Lecturi la lumina ceaiului

Şi chiar ai făcut-o în cunoştinţă de cauză! Acelaşi lanţ de circumstanţe a circulat în jurul Pămîntului şi te-a reinfectat în această încarnare“. Prin urmare, pentru ca ea să se poată vindeca cu adevărat, a trebuit să fie pusă faţă în faţă cu karma pe care şi-o crease în altă viaţă.
În existenţa lui Cayce erau o mulţime de oameni cărora le-a explicat că fuseseră personalităţi importante în Istorie, atît în timpurile biblice, cît şi în istoria Antică şi recentă. Toate acele persoane care fuseseră renumite erau, acum, foarte umane (cu greşelile şi slăbiciunile lor). Chiar şi tînăra căreia i se spusese că fusese Ioana D’Arc trebuia să facă, în această viaţă, eforturi pentru trezirea sa sufletească. Mai erau şi Ann Boylen, Regina Elisabeta. Acestea erau persoane care, în prezent, aveau o viaţă obişnuită. O femeie l-a întrebat, la o şedinţă în stare de transă: „Unde o să merg după ce o să mor?“ Iar Cayce a răspuns: „Vei merge exact în locul pe care ţi-l creezi şi îl contruieşti acum, în timpul vieţii“. El nu i-a spus, în mod precis, că o să meargă într-un loc sau altul. A întors complet situaţia şi i-a răspuns că aceasta urma să ajungă în locul pe care şi-l construia în prezent. Depinde de fiecare dintre noi, noi decidem dacă ne croim o existenţă divină sau una infernală, după moarte. Şi totul se bazează pe capacitatea noastră de a învăţa să iubim, să iertăm, de a face lucrurile din inimă. Şi cu cît căutăm mai sincer şi ne dedicăm viaţa spiritualităţii, cu atît mai mult existenţa actuală ne pregăteşte pentru cea de dincolo. Cayce a spus-o într-un mod foarte poetic: „Paradisul nu este un loc în care te duci, ci un loc pe care îl dezvolţi în tine din inima celor pe care i-ai ajutat“.
În 1945, în Virginia Beach, un om foarte special a părăsit planul fizic. Era un om simplu, familist şi profund religios. Din multe puncte de vedere, acest moment a constituit adevărata naştere a muncii sale, naşterea moştenirii lăsate de el. Şi asta, pentru că abia după moartea lui ceea ce a realizat este cunoscut în toată lumea. În biblioteca din Complexul Virginia Beach sînt multe cărţi, de la podea pînă la tavan, care conţin toate şedinţele sale. Oricine poate veni acolo să le consulte. Există şi un catalog care poate fi consultat pentru a găsi un anumit subiect de interes. Ulterior, şedinţele în stare de transă au fost puse pe microfilm şi pe CD. Aceasta a constituit împlinirea unui vis de-al lui Edgar: înregistrările şedinţelor să fie accesibile oricui. Spitalul a fost cumpărat de către A.R.E (Association for Research and Enlightenment), în anul 1956. În prezent, aici sînt efectuate şedinţe de masaj, tratamente speciale de relaxare. Exiată şi o Şcoală de masaj şi terapii Cayce/Reilly.
Din nefericire, Edgar Cayce a fost evitat de comunitatea medicală din cauza tratamentelor neconvenţionale, a mesajelor privind vieţile anterioare şi karma şi a credinţei că viaţa omului pe Pămînt a început înaintea vremilor atestate, pe Continentul pierdut al Atlantidei. Însă, ce este chiar şi mai uimitor, toate acestea le-a realizat fiind în stare de somn profund. Deşi a învăţat doar opt clase, el a diagnosticat cu succes, a prescris tratamente şi a vindecat aproape 9000 de cazuri dovedite cu documente. Edgar Cayce şi-a dedicat viaţa vindecării şi binelui celorlalţi.

(va urma)
ANGELINSPIR

COMENTARII DE LA CITITORI