Emmanuel

in Umor "politicianist"

Încîntat şi vesel nevoie mare, reprezentantul Germaniei în România, Klaus Iohannis, i-a transmis omologului său francez, Emmanuel Macron, urările de bine, sasul văzînd în Emmanuel noul exponent al cimentării eternei prietenii Franco – Germane.

„Felicitări, Emmanuele! Victoria ta îmi aminteşte de filmul tinereţii mele, Emanuelle. Şi atunci, şi acum, un real cîştig pentru Franţa, Germania şi întregul Univers cunoscut”, i-a urat Iohannis, subliniind că este momentan detaşat în România, dar curînd va vizita Parisul, pentru a-i transmite, personal, urările de bine.

„M-am consultat deja cu prima mea doamnă şi am programat o scurtă vacanţă de trei săptămîni în Franţa, un motiv ideal să trec şi pe la Macron, să-i şterg pantofii şi, eventual, să-i cer o hartă turistică a Franţei, eu avînd doar una militară, cu care nu mă prea descurc”, a adăugat înaltul reprezentant colonial în România.

Emoţionat de urările şi gîndurile bune primite din România, Emmanuel a avut momente dificile de identificare geografică a coloniei, pînă cînd cineva din echipa de campanie i-a explicat că România este, de fapt, Renault, care, alături de alte companii franceze, aduce o importantă contribuţie la creşterea PIB-ului Franţei.

DA

Legea graţierii, respinsă de parlamentarii $cinstiţi

Păreri și opinii