Epistolă scrisă cu cerneala ochilor

in Lecturi la lumina ceaiului

 Stimată redacţie,

Vă scrie un fidel cititor al revistei „România Mare“, publicaţia mea de suflet, de mai bine de 20 de ani. De-a lungul timpului, v-am trimis mai multe rînduri şi, de fiecare dată, gîndurile mele au prins viaţă în paginile acestui ,,forum spiritual“, al tuturor românilor. Şi la Suceava există cîteva publicaţii locale, dar sînt împărţite, ca în toată ţara, de altfel, în funcţie de interesele politice ale guvernanţilor. Acolo n-ai cum să te faci auzit, să-ţi spui necazurile, fiindcă îi superi pe unii şi pe alţii. Astfel, în această ţară, a nimănui, un om de rînd ca mine nu are cui să se plîngă de toată povara vieţii de zi cu zi. Dintotdeauna am fost un om drept şi am căutat să nu trec nepăsător pe lîngă semenii mei, de aceea am şi îndrăznit, de cîte ori am avut ocazia, să le atrag atenţia asupra fărădelegilor care se petrec în România zilelor noastre, din vina politicienilor corupţi care ne conduc destinul. Mulţi dintre cei oropsiţi sînt preocupaţi de ceea ce se întîmplă în această ţară, însă există şi oameni cărora le e frică să vorbească, să participe la mitinguri, să-şi strige necazurile. Lor le spun că îşi merită soarta.

Cu ocazia alegerilor prezidenţiale din noiembrie, nenumăraţi suceveni sînt alături de Partidul România Mare şi de Tribunul Corneliu Vadim Tudor. Mai mulţi oameni simpli, ca mine, au vrut să afle ce înseamnă cuvîntul ,,Tribun“. Le-am arătat definiţia din dicţionar – ,,Tribun“ – politician care luptă pentru drepturile poporului, care apără interesele poporului. I-am întrebat, apoi, dacă merită Corneliu Vadim Tudor să fie numit ,,Tribun“ şi dacă mai există în această ţară un politician căruia să-i poată fi atribuit, pe drept, acest titlu. Cu toţii m-au aprobat – adevăratul nostru Tribun este Corneliu Vadim Tudor. Toţi ceilalţi politicieni „se luptă“ pentru propriile interese, nicidecum pentru binele acestui popor. ,,Tribun“ nu înseamnă extremist, aşa cum unele gunoaie politice îl numesc pe acest vajnic apărător al Neamului Românesc.

Felicitări, domnule redactor-şef Corneliu Vadim Tudor şi stimată redacţie a revistei ,,România Mare“, pentru toată strădania de a-i asculta şi pe oamenii necăjiţi din această ţară! Dumnezeu să vă dea sănătate, putere de muncă şi viaţă lungă! Românii nu trebuie să se mai lase păcăliţi de promisiuni deşarte! Puneţi parul pe mişei şi ştampila pe Corneliu Vadim Tudor! Cu respect,

Vasile Cerlincă, Suceava

 

P.S.: Vă trimit o fotografie şi un articol, care au apărut, cu ani în urmă, în presa suceveană, cu ocazia unui protest organizat de mine, împotriva măsurii inumane de reducere a pensiilor, luată de Traian Băsescu şi de Guvernul Boc – la care au participat mai bine de 60 de pensionari -, nu pentru a-mi aduce laude, ci pentru a demonstra faptul că spun adevărul.

 

* * *

60 de pensionari suceveni

au pichetat Prefectura

Cei 60 de pensionari au venit, aici, solidari fiind cu celelalte proteste din ţară, pentru a-şi spune păsul referitor la măsurile luate de preşedintele Traian Băsescu şi de Guvernul Boc în privinţa reducerii pensiilor. Ei au pornit un protest spontan, fără a fi sub egida vreunei asociaţii. Pensionarii prezenţi în faţa Prefecturii l-au avut ca purtător de cuvînt pe vicepreşedintele Partidului România Mare Vasile Cerlincă, acesta expunînd problemele cu care se poate confrunta această clasă socială în urma măsurilor de reducere a pensiilor. Vasile Cerlincă l-a catalogat pe Traian Băsescu drept ,,un preşedinte şmecher“, criticînd îndrăzneala acestuia de a cere solidaritatea românilor în privinţa măsurilor luate. Domnul Cerlincă a declarat că pensionarii nu se pot solidariza cu hoţii şi că nu pot contribui la adunarea banilor care vor intra, ulterior, în buzunarele celor care au jefuit ţara. El a prezentat, în faţa presei, un cupon propriu de pensie, pe care era scrisă suma de 568 de lei. Au fost prezenţi bătrîni cu pensii şi mai mici, care au declarat că un procent important din pensia lor se duce pe medicamente şi pe achitarea serviciilor publice, rămînîndu-le prea puţin pentru hrană şi pentru celelalte necesităţi.

COMENTARII DE LA CITITORI