Era doamnei Merkel

in Lecturi la lumina ceaiului

De la înfiinţare, NATO „îi ţine pe ruşi la distanţă, pe americani în Europa şi pe germani subordonaţi” („to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down“), aşa cum afirma generalul Ismay, primul secretar al Alianţei Nord-Atlantice. În acest scop, numai SUA au staţionaţi 44.660 de militari în 174 de baze, în Germania. Marea Britanie are o Armată pe Rhin. În vremea războiului rece, anglo-americanii i-au atras pe vest-germani la hedonism şi consumism, i-au făcut ,,graşi şi impotenţi” (Churchill). După retragerea Armatei Roşii, capitala revine la Berlin. Cancelara Angela Merkel şi preşedintele Joachim Gauck sînt educaţi în zona de ocupaţie sovietică. După Cortina de Fier, reeducarea sovietică era brutală, apoi, uşor de depăşit după 1991, pe cînd cea made in USA e încă atotprezentă, departe de a fi înţeleasă şi, cu atît mai puţin, depăşită de majoritatea încă grasă, impotentă şi supravegheată de o armată omniprezentă de 7 decenii. Celebrul plan criminal Morgenthau n-a fost pus în aplicare, pe cînd cel de reeducare este actual.
Anglo-americanii subminează autoritatea bărbaţilor germani, prin faptul că femeile, persoanele cu dizabilităţi, refugiaţii ş.a. au mai multe drepturi. Şcolile şi universităţile sînt mediocre. Armata e una de mercenari. Nemulţumirea germanilor de rînd, fără alternativă – „Alternativlos“ e cuvantul de ordine al doamnei Merkel -, e uşor de înţeles. Dar, de curînd, de cînd aceştia se confruntă şi cu afro-asiaticii musulmani, sau idolatrii, în majoritatea lor, bărbaţi fără complexele reeducării, situaţia politică a luat o turnură neaşteptată. Germania doamnei Merkel trebuie să facă faţă invaziei islamice orchestrată de SUA, nemulţumirii din ţara sa şi a statelor UE, pentru a nu ajunge într-o capcană similară celei din anii 1914 sau 1939, cînd Perfidul Albion a reuşit să atragă Reich-ul II şi III în războaie mondiale sinucigaşe, care să permită anglo-saxonilor stapînirea Europei şi a lumii. SUA are 800 de baze în 80 de ţări, inclusiv în România.
Din nou, ca în vremea lui Wilhelm al II-lea şi a lui Adolf Hitler, expansiunea economică trebuie subminată (,,Germania delenda est” – Saturday Review, 11.09.1897), şi pentru a nu ajunge pe picior de război ca predecesorii ei naivi, doamna Merkel refuză să opună rezistenţă, ba chiar obligă ţările UE să o urmeze, fără a le consulta, deschide necondiţionat graniţele, acceptă nelimitat refugiaţi (care costă sute de miliarde de euro), se ploconeşte la Înalta Poartă. Cu ce consecinţe?
Criza şi politica doamnei Merkel au generat o Alternativă pentru Germania, AfD, care propune contrariul: opririrea invaziei, a construcţiei de moschei, a islamizării; reevaluarea reeducării anglo-mozaice (fără a pune la îndoială Holocaustul), personificată de generaţia 1968, prima reeducată cu succes de SUA; revenirea la învăţămîntul performant; desfiinţarea privilegiilor minorităţilor; o presă fără control; reactivarea armatei tradiţionale; retragerea armatelor străine (britanicii se retrag în 2020); normalizarea relaţiilor cu Rusia; redefinirea strategiei NATO. AfD are deja 15-20% din opţiunile germanilor, mai mult în Est decît în Vest. Fără ipocrizia politic corectă, fără tabu-uri în politica internă şi externă, la alegerile parlamentare de anul viitor, se încheie Era doamnei Merkel, prima femeie cancelar federal, pregatită la şcoala partidului unic marxist-leninist.

Prof. univ. VIOREL ROMAN,
Consilier academic la Universitatea din Bremen

COMENTARII DE LA CITITORI