Eu nu vreau să vă huidui…

in Lecturi la lumina ceaiului

Nu vreau să ţip la voi, vreau doar să mă ascultaţi. Nu vreau să ies în stradă ca voi să mă priviţi, eu vreau ca voi să veniţi spre mine şi să mă ajutaţi. Nu ţin musai să vin la voi la partid, la Guvern sau pe Dealul Cotrocenilor. Nu vreau să transform strada în teren de luptă şi nu vreau să vă alerg cu furci şi torţe aprinse pe culoarele istoriei. Eu nu vreau să devin violent. Vreau doar să îmi cresc copiii în linişte.
Nu vreau să alerg toată viaţa după mîncare şi un acoperiş stabil. Vreau să citesc o carte şi să-mi împărtăşesc experienţa unei vieţi frumos trăite cu urmaşii mei.
Eu nu vreau să vă huidui. Vreau să aveţi grijă de mine, pentru că eu nu v-am ales să aveţi grijă numai de voi. Nu vreau să vă înjur şi nu ţin musai să vă urăsc. Eu vreau să vă faceţi treaba, sau să-i lăsaţi pe alţii să o facă. Nu-mi doresc violenţă, nici proteste. Nu vreau să vă blochez aleea şi nici în piaţă nu vreau să-mi pun cortul. Nu vreau să intru în grevă şi nu vreau să devin martir. Sper că înţelegeţi că nu vreau din nou sînge pe stradă. Treziţi-vă şi realizaţi că voi sînteţi, de fapt, în slujba mea, iar eu NU sînt sclavul vostru.
E timpul să mergeţi spre o lumină, dar nu spre capătul tunelului, pentru că eu nu trăiesc în întuneric, aşa cum credeţi voi. Eu trăiesc în lumina cunoaşterii şi, oricît de mult v-aţi dori să închid ochii, eu ştiu că voi m-aţi furat, că mă minţiţi şi că nu vă veţi opri pînă nu mă voi ridica.
Eu, Poporul Român, nu vreau să vă huidui. Vreau să plecaţi!

Tano

COMENTARII DE LA CITITORI