Eu votez împotriva creşterii salariilor pentru demnitari

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Fidel politicii sale justiţiare, de apărare a Interesului Naţional, Partidul România Mare respinge, în mod ferm, proiectul de Lege în virtutea căruia se prevede, printre altele, şi creşterea salariilor demnitarilor. Ar fi de-a dreptul imoral ca, într-o ţară din ce în ce mai săracă, cei care fac legile să-şi dea o lege care să-i favorizeze tocmai pe ei! Deşi salariul unui parlamentar în România, de cca. 20.000.000 de lei, este cu mult mai mic faţă de salariul unui parlamentar din alte ţări – în comparaţie cu veniturile populaţiei ţării noastre el este relativ mare şi nu trebuie majorat, cel puţin în acest an.
În modul de raportare la această problemă se va vedea care formaţiune politică ţine cu Poporul şi aplică austeritatea necesară în vremuri de restrişte – şi care sînt acele partide ce vor doar să profite şi să se îmbogăţească. Practic, nu e nici o diferenţă între vechea şi noua guvernare atunci cînd e vorba de bani!
Totodată, în spiritul adevărului, PRM se pronunţă împotriva nivelului de salarizare extrem de ridicat pe care îl au magistraţii (unii ajung la cca. 80.000.000 de lei pe lună!), iar ministrul Justiţiei, doamna Monica Macovei, propune chiar o majorare substanţială, fără a avea acoperirea financiară necesară. Pe ce lume trăiesc oamenii aceştia? Ei nu ştiu ce jale e în ţară?
CORNELIU VADIM TUDOR, 1995

COMENTARII DE LA CITITORI