Evenimente din istorie desprinse dintr-o altă lume

in Lecturi la lumina ceaiului

Împărăteasa Eugenia a fost soţia lui Napoleon al III-lea. În anul 1876, în timpul unei recepţii, împărăteasa se duce în budoar pentru a-şi aranja ţinuta.
În timp ce se privea într-o oglindă, ea asistă la o scenă de coşmar. În oglindă, ea îţi vede fiul, care era plecat în Africa de Sud, unde lupta alături de englezi. Gărzile de corp îl părăsesc şi împărăteasa asistă la moartea fiului său, victima unei ambuscade. Împărăteasa se reîntoarce în sala de recepţii şi povesteşte prietenilor ceea ce i s-a întîmplat. A fost asigurată că, din cauza oboselii, a avut halucinaţii.
Cîteva zile mai tîrziu, împărăteasă află că fiul său a murit în Africa de Sud, în condiţii asemănătoare celor văzute de ea în oglindă. Însoţită de mai multe persoane, împărăteasa hotărăşte să plece în Africa pentru a se reculege la mormîntul fiului său. Mai multe zile la rînd, ea caută locul unde ar fi putut fi înmormîntat fiul său. Într-un tîrziu, împărăteasa simte un miros puternic de violete şi se îndreaptă spre locul de unde venea mirosul. În mijlocul vegetaţiei, a descoperit un mormînt pe care era scris numele fiului său. Împărăteasa a povestit că fiul său avea ca flori preferate violetele, indiciu care a condus-o la mormînt.
Următoarea întîmplare s-a produs în anul 1986, în oraşul Saint Quentin, Franţa. Un cuplu tînăr se mută într-o casă din cartierul Canonniers.
Calvarul acestei familii a început în momentul în care zgomote ciudate se auzeau din subsolul clădirii. Au verificat locul, dar nimic nu părea în regulă.
Totul a culminat cu apariţia unor pete roşii pe pereţii din interiorul bucătăriei. S-a crezut că sînt probleme legate de structura pereţilor şi locatarii au hotărît să renoveze bucătăria. Dar, la puţin timp, petele au reapărut. La faţa locului s-au prezentat cîţiva poliţişti, care au constatat că petele sînt de sînge. A fost demarată o anchetă în care s-a ajuns la concluzia că nu putea fi vorba despre o crimă. S-a hotărît ca pereţii să fie zugrăviţi din nou, iar familia să se mute, timp de o săptămînă, în altă casa. După o săptămînă, în momentul în care au revenit, pereţii prezentau alte pete de sînge. Casa a fost demolată şi, în subsolul ei, a fost găsite cinci cadavre ale unor soldaţi germani. Această întîmplare nu şi-a găsit o explicaţie realistă.
Christian Barnard este medicul care a făcut primul transplant de inimă din lume. Într-un interviu televizat, el a declarat că, într- una din zile, se afla, ca de obiciei, în biroul său. O femeie îmbrăcată în alb a apărut din senin în birou şi, levitînd, s-a îndreptat către fereastră, după care a dispărut. La scurt timp, o infirmieră l-a anunţat că o pacientă a decedat. Medicul s-a îndreptat către rezerva acesteia, unde a constatat că era vorba despre femeia care-l vizitase cu cîteva momente înainte.

EFEMERIDE

COMENTARII DE LA CITITORI