Exact asta îi lipsea societăţii româneşti în Săptămîna Luminată…

in Lecturi la lumina ceaiului

BEZNA DIN MINTEA BOLNAVĂ A UNEI MAIMUŢE LA MENOPAUZĂ (?!)

 

Trăim un coşmar. Oameni cu părul alb sînt bătuţi şi atacaţi cu spray-uri lacrimogene de gorilele plătite de o maimuţă. Ce vină au acei bătrîni? Vor să intre într-un cimitir. Care e privat, aşa e, dar morţii îngropaţi acolo sînt ai lor, nu ai maimuţei. Care maimuţă nici nu poate face dovada că ea e stăpîna ţintirimului, pînă nu se cunoaşte testamentul. Niciodată, în Istoria modernă a României, nu s-a mai întîmplat o poveste atît de urîtă: o fată să-şi blesteme mama şi să plătească nişte vrăjitoare, pentru a-l implora pe Satana să o omoare, după care să-şi bată joc de cea care i-a dat viaţă, chiar şi dincolo de mormînt. O zi o incinerează. A doua zi se răzgîndeşte. Duminică o îngroapă. Apoi, se răzgîndeşte – o îngroapă marţi, sperînd ca lumea, revoltată, să plece de la poarta cimitirului. Pe urmă, joacă teatrul împăcării. O zi latră că pe mă-sa a omorît-o justiţia divină. Pe urmă, cînd constată că lumea ar putea s-o ucidă cu pietre, o dă la întors şi pretinde că e o fiică îndoliată, care varsă lacrimi de durere. Cît de bolnav mintal poţi să fii ca să te comporţi aşa? Nu cu un străin, ci cu propria ta mamă. Iar tu, fiica maşteră, nu mai eşti un copil, ci ditamai găliganca, de 42 de ani. Ceea ce se întîmplă acum a depăşit ultima frontieră a abjecţiei. Mai jos de atît începe Iadul. O asemenea strigoaică trăieşte printre noi, îşi pune poalele-n cap, biciuieşte nervii unui popor. Ce dementă! Ce ordinară! Mîine ce va urma? O va dezgropa pe mă-sa şi îi va spînzura cadavrul? Ce victime vor mai face hormonii ei stricaţi? Un post de televiziune zicea, în duminica aceasta (prima după Paşte), că ea a dat directive (?!) la firma de body-guarzi să nu permită, nimănui, accesul în cimitir. O curvă de ţigani şi o analfabetă dă directive! Mare-i minunea lui Dumnezeu! A înviat Hitler. E Stalin cu minijup, cu argintul viu în trup. Dar ce păzeşte aşa-zisul primar general al Capitalei, care nu trimite Poliţia Locală pentru a-i împiedica pe bătăuşii paraşutei să bată la oameni ca la fasole?

Iar ministrul de Interne, Gabriel Oprea, de ce nu trimite Jandarmeria, să facă ordine şi să aplice Legea? Ce e nenorocitul ăla de cimitir, sat fără cîini? Cine e avortoana asta să dispună, ea, o prostituată bătrînă, de viaţa şi de moartea oamenilor?

Prin urmare, s-a ajuns şi aici. Lumea îşi face cruce, scrîşneşte, înjură. Dacă bestiala creatură ar face, acum, imprudenţa să iasă pe stradă, ar fi linşată. Hotărît lucru, zdreanţa asta posedată de draci n-o să moară-n patul ei. Presimt că femeia care i-a dat viaţă o să-i facă, foarte curînd, chemare.

CORNELIU VADIM TUDOR

Duminică, 19 aprilie 2015

COMENTARII DE LA CITITORI