Extremiştii maghiari ne-au pregãtit cîteva „daruri“ otrãvite

in Lecturi la lumina ceaiului

Drapelul românesc de la statuia Ostaşului Român din Sfîntu Gheorghe a fost furat şi înlocuit cu steagul secuiesc

 

Tricolorul românesc de pe catargul aflat în vecinătatea statuii Ostaşului Român din Sfîntu Gheorghe a dispărut luni, 30 noiembrie, la schimbarea echipelor de patrulare, fiind înlocuit cu steagul secuiesc de către persoane încă necunoscute, a precizat comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, dr. Ioan Popa. El a menţionat că Poliţia a demarat cercetări pentru identificarea făptaşilor şi nu le va încheia pînă nu-i va găsi pe cei vinovaţi.

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din judeţul Covasna, col.(r) Ioachim Grigorescu, a declarat că dispariţia drapelului a fost sesizată în cursul dimineţii de luni, iar la scurt timp au fost informate Prefectura, Poliţia şi Jandarmeria. Ioachim Grigorescu a menţionat că prefectul Sebastian Cucu a adus personal un alt drapel Tricolor, care a fost înălţat pe catarg. El a remarcat că dispariţia Tricolorului românesc nu a fost un „gest izolat de lezare a simbolului naţional“ în preajma Zilei Naţionale a României, amintind că, la 1 Decembrie 2014, în Municipiul Tîrgu Secuiesc au fost arborate mai multe drapele negre la cîteva case din zona centrală, iar în 2013, în preajma sărbătoririi Zilei Unirii din 24 ianuarie, drapelul naţional din faţa Prefecturii din Sfîntu Gheorghe a fost vandalizat, fiind tăiat în două locuri. Cazul, investigat de Poliţie, a rămas cu autori necunoscuţi.

 

Atentat dejucat la Tîrgu Secuiesc

 

Beke Istvan Attila trebuia să realizeze un dispozitiv exploziv care să poată fi accesat de la distanţă şi pe care trebuia să îl amplaseze în zona în care se află statuia lui Gabor Aron, respectiv într-un coş de gunoi din centrul localităţii, amplasat pe traseul de deplasare al paradei militare. El a afirmat că după acţiune „o să se spună că Tîrgu Secuiesc a fost atacat de terorişti”. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism l-au reţinut  pe Beke Istvan Attila, membru al formaţiunii extremiste „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria (HVIM), în urma unor percheziţii care au avut loc în noaptea de luni spre marţi (1 decembrie). Potrivit Mediafax, acesta a fost pus sub acuzare pentru că ar fi intenţionat să confecţioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care să-l detoneze în public, marţi, la manifestările organizate la Tîrgu Secuiesc de Ziua Naţională. Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi noapte, propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Beke Istvan.

MEDIAFAX

COMENTARII DE LA CITITORI