Falsitatea Horoscopului şi a Zodiacului (8)

in Lecturi la lumina ceaiului

2) Partea esoterică, rezervată numai marilor iniţiaţi.

Esoterismul, rezervat numai iniţiaţilor, care cunosc atuurile cerute din prima secţiune, constituie ştiinţa secretă, sau înalta magie, şi cuprinde:

* magia divină cu forţele superioare;

* esoterismul religiilor;

* iniţierile din Extremul Orient: China şi India, iniţierea egipteană şi greacă, creştină şi gnostică;

* societăţi secrete: francmasoneria, templierii.

Cei care studiază la şcoala diavolului sau în particular aceste elemente vor intra în legătură (şi nu vor putea scăpa) cu Diavolul, care îi va poseda pe unii, iar altora le va conferi puteri cu care să atragă şi să amăgească, dacă ar fi posibil, chiar pe cei aleşi.

„Cu aceste puteri diavoleşti, spune părintele Cleopa Ilie, yoghinii ghicesc faptele oamenilor, pot face descoperiri de la distanţă, mută obiecte de la locul lor, provoacă fenomene de materializări, merg prin foc şi nu se ard, se înalţă în văzduh, dispar şi apar în alt loc, fac să crească un pom în cîteva ore, să înverzească un pom uscat, şi multe alte asemenea lucruri, care, propriu-zis, nu sînt minuni, ci lucruri de vrăjitorie satanicească, despre care Isus Christos ne-a prevenit cu destulă grijă ca să ne ferim.

Din păcate, unele reminiscenţe ale vechilor practici magice au fost asimilate şi adaptate, tot în scopul profitului material, şi de unii impostori religioşi, care „deschid cartea“. Fraţilor, să nu fiţi amăgiţi ducîndu-vă la ei, căci Sfînta Scriptură, Sfînta Evanghelie este dată spre a face cunoscută voia lui Dumnezeu şi cuvîntul Său („Zis-a Domnul…“), nu spre a ghici viitorul, pentru a scormoni cele ascunse, pe care Dumnezeu nu ni le-a descoperit, dar Diavolul, prin înşelăciune, ne amăgeşte, făcîndu-ne să ne sugestionăm, să ne facă să credem unele lucruri, intrînd, astfel, sub oblăduirea lui.

Iată ce spune Biserica privitor la vrăjitorie: „Celui care mărturiseşte că a făcut vrăjitorie sau fermecătorie i se va da timp de pocăinţă ca la ucigaşi“ – 20 de ani (Sfîntul Vasile 65,72).

„Femeia care va fermeca pe străini şi pe ai ei să se canonească 9 ani şi să dea metanii 500 în zi“ – Pravila Bisericească de la Govora, pag. 115.

„Cine ia mana grîului, sau altceva din acelea (mana vitelor, a vinului), acesta, iată, ştie lucrul Dracului! De se va lăsa de acesta, să aibă pocăinţă 4 ani şi metanii cîte 100 pe zi“ (Pravila Bisericească de la Govora, pag. 100).

„Cei care apelează la vrăjitori ca să afle cele viitoare să se pocăiască 6 ani, fiind opriţi de la cele Sfinte“ (Sfîntul Vasile, pag. 83).

Acelaşi canon primesc şi cei care spun viitorul fetelor (ursita) şi fac tot felul de preziceri mincinoase. Iar dacă vrăjitorii şi ghicitorii nu vor părăsi aceste practici păgîneşti şi diavoleşti, Sfinţii Părinţi hotărăsc „să se lepede cu totul de Biserică“ (Sinodul VI ecumenic, canon 61).

Cei care practică hipnotismul, yoga, ocultismul, spiritismul, magia albă, magia neagră şi orice exerciţii transcendentale, necreştine, se canonisesc ca şi vrăjitorii, fiind opriţi de la Sfînta Împărtăşanie pînă la 10-20 de ani, ca şi ucigaşii (vezi Sfîntul Vasile 65, 72).

Sfîrşit

NICOLAE TROFIN

COMENTARII DE LA CITITORI