Familia Videanu s-a conectat la afacerea metroului din Drumul Taberei (2)

in Război corupției

Trimis în judecată în legătură cu acţiunile de la Titan Mar (2)
Din rechizitoriu reiese faptul că cele 80 de acţiuni (jumătate din totalul celor 160 existente) pe care Adriean Videanu le deţinea la Titan Mar SA fuseseră puse sub sechestru penal, în dosarul „Romgaz – Interagro”, instrumentat de DIICOT, în care prejudiciul calculat de anchetatori s-ar ridica la 11 milioane de dolari. DNA susţine, în actul de sesizare a instanţei, că, în calitate de procuror-şef al DIICOT, Alina Bica a soluţionat favorabil o cerere formulată de Adriean Videanu şi a dispus, printr-o ordonanţă, ridicarea sechestrului asigurător de pe cele 80 de acţiuni, cu toate că soluţionarea unei astfel de cereri era de competenţa unei instanţe de judecată, şi nu a procurorului-şef DIICOT.
În acest mod, spun procurorii, Alina Bica i-a facilitat lui Adriean Videanu reintroducerea în circuitul economic a acţiunilor Titan Mar SA, creînd posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerii de la recuperarea prejudiciului, lucru care, de altfel, s-a şi întîmplat. Interesant, în raport cu informaţiile prezentate, referitoare la contractul de fidejusiune prin care Adriean Videanu şi-a angajat răspunderea, în 2016, în numele Titan Mar, în relaţia cu BCR, este şi faptul că, la cererea de ridicare a sechestrului, acesta a depus înscrisuri cuprinzînd date şi informaţii conform cărora nu mai deţinea acţiunile încă din anul 2012. Această împrejurare, concluzionează DNA, nu este reală.
La fel de interesant este şi faptul că acţiunile care fac obiectul acuzării au rămas nesechestrate, singura măsură asigurătorie instituită de DNA împotriva lui Adriean Videanu, la momentul trimiterii lui în judecată, fiind instituirea unui sechestru asupra unui teren de 4.425 metri pătraţi, pe care se află „mausoleul” familiei Videanu, situat în Snagov, judeţul Ilfov.
Contractul pentru metroul din Drumul Taberei
Suma de 578.300 de euro, pe care Titan Mar SA urmează să o contracteze de la BCR, va fi utilizată, aşadar, pentru finanţarea unui contract încheiat de firma controlată de familia Videanu şi grupul de societăţi care a primit de la Metrorex contractul de execuţie a lucrărilor de rulare, şina a III-a şi fir aerian de contact la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei-Pantelimon. În data de 8 iulie 2015, cînd problemele lui Adriean Videanu păreau a fi extrem de încurcate, din punct de vedere penal, Metrorex a atribuit asocierii formate din Astaldi SPA, FCC Construccion SA, UTI Group SA şi Activ Group Management SRL un contract în valoare de 793.388.105,79 lei fără TVA. Conform caietului de sarcini, un procent de 11% din acest contract putea fi subcontractat. Astfel, 6,72% putea fi subcontractat pentru realizarea de instalaţii de transport local, iar 4,51% pentru echipamente şi lucrări de taxare.
Împrumutul este girat, anul acesta, inclusiv cu un contract de fidejusiune, semnat de însuşi Adriean Videanu. Asta, în ciuda faptului că fostul lider PDL i-a cerut Alinei Bica ridicarea sechestrului de pe acţiunile Titan Mar, spunînd că nu îi mai aparţin şi că nu mai are nici o legătură cu societatea în cauză încă din anul 2013.
Cum s-a oprit CNADNR în gardul de pe Şoseaua de Centură
Oana Stancu Zamfir a prezentat, în cadrul emisiunii „Exces de Putere”, de la Antena 3, faptul că fostul primar PDL al Capitalei, Adriean Videanu, a pierdut un război pe care îl purta cu CNADNR, referitor la exproprierea unui gard al Titan Mar ce a blocat, practic, lucrările de modernizare a centurii rutiere a Capitalei. La începutul acestei luni, Ministerul Transporturilor a eliberat autorizaţia de construcţie pentru continuarea lucrărilor pe secţiunea dintre Autostrada A1 şi pasajul Chitila, inclusiv pe porţiunile de teren ce au făcut obiectul exproprierilor. Unul dintre expropriaţii care s-au opus acestor lucrări este chiar societatea Titan Mar SA, chiar şi după ce CNADNR a virat în conturile societăţii banii de despăgubiri. Inconvenientul îl reprezintă gardul care înconjoară fabrica lui Videanu. Potrivit presei centrale, autorizaţia de construire emisă de Ministerul Transporturilor prevede executarea unor lucrări pe o lungime de 8,6 km, constînd în lărgirea la patru benzi a şoselei de centură, amenajarea a trei intersecţii şi mutarea reţelelor de utilităţi, de scurgere a apelor pluviale, de protecţie a circulaţiei şi de protecţie a mediului. Cheltuielile cu acest proiect se ridică la aproximativ 10 milioane de lei, iar termenul de finalizare al lucrărilor este estimat pentru sfîrşitul anului curent.

(va urma)
Ion Alexandru

COMENTARII DE LA CITITORI