Fasciştii unguri dau asaltul final împotriva Statului Român

in Lecturi la lumina ceaiului

Fasciştii unguri dau asaltul final împotriva Statului Român – de ce tac, ca morţii, nevestele, amantele şi bişniţarii pe care Mafia i-a trimis în Parlamentul European? Ruşine!

Un adept notoriu al revizionismului – candidat la preşedinţia României (1)

 

În România postdecembristă, de-a lungul celor 25 de ani de la evenimentele din 1989, toate lucrurile se desfăşoară anapoda, ţara aflîndu-se într-o stare de haos total, încît s-ar putea spune că abia acum cunosc românii ce înseamnă totalitarism. Pur şi simplu, Statul Român (dacă mai există -n.m.) este lăsat de izbelişte, autorităţile părînd a se afla într-o continuă somnolenţă. Pe bună dreptate, ne putem întreba: Unde, pe Glob, s-a mai pomenit ca un minoritar să candideze la preşedinţia ţării, împotriva căreia întreprinde, neîntrerupt, acţiuni duşmănoase, îmbibate de o ură ce nu poate fi ascunsă? Ne referim la preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, despre care aflăm, din presa centrală, că şi-a început, deja, campania electorală. Ziarul „Adevărul“ din 11 august 2014, pag. 9, sub semnătura ziaristului Sebastian Zachmann, publică un articol intitulat „Hunor a plecat în campanie cu gînduri de autonomie“, titlu extins în subtitlul „Kelemen Hunor, candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale, s-a lansat în cursa pentru Cotroceni cu un mesaj controversat: autonomia Ţinutului Secuiesc“.

Debutul şi-l face cu un anunţ, prin care urmăreşte, se pare, să impresioneze opinia publică. Aflăm, astfel, că „proiectul autonomiei a fost finalizat şi urmează să fie lansat în dezbatere publică, înainte de a ajunge în Parlament“. Proiectul privind autonomia unei părţi importante din teritoriul României este conceput de către UDMR împreună cu Partidul Civic Maghiar (PCM), o formaţiune politică la fel de ilegală şi de duşmănoasă faţă de poporul în mijlocul căruia trăieşte. Ce se întîmplă cu acest proiect de autonomie teritorială ne explică, pe larg, Kelemen Hunor: „În ceea ce priveşte proiectul de autonomie, sîntem în discuţii cu colegii de la PCM (chipurile, partid de «poziţie» faţă de UDMR – n.m.). Există o formă care a fost dată la tradus din limba română în cea maghiară, fiindcă proiectul a fost scris în limba română. Dezbaterea publică va dura, deoarece nu este un proiect care poate fi explicat într-o săptămînă sau într-o zi şi nici nu trebuie ( Cam foarte încîlcită explicaţie! Ce «nici nu trebuie»? – n.m.) Trebuie o dezbatere publică foarte bine gîndită şi foarte profundă, atît cu societatea românească, cît (sic!) şi cu cea maghiară. Nu pot să spun cînd se va termina această dezbatere, vorbim (,) totuşi (,) despre un proiect foarte important“. Pentru că dezbaterea „trebuie să fie gîndită în profunzime“ ( sintagma pusă în ghilimele am introdus-o pentru a fi în ton cu felul de a vedea lucrurile al autorilor aşa-zisului proiect – n.m.), românii iubitori de ţară spun că tocmai de aceea nici nu trebuie să aibă loc o astfel de dezbatere. Chiar revizioniştii unguri îşi pot închipui că în România, „stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil“, românii se pot angaja într-o discuţie, măcar la o cafea, despre cum, prin ce căi se poate ceda ungurilor o parte din pămîntul nostru strămoşesc? Kelemen Hunor însuşi afirmă, în declaraţia de mai sus, că proiectul „nu … poate fi explicat într-o săptămînă sau într-o zi, şi nici nu trebuie (o explicaţie)“. După cum se constată, din această formulare, cititorii trebuie să înţeleagă faptul că acest proiect pentru autonomie revizioniştii unguri sînt gata să-l impună prin UDMR, aliată acum cu PCM, pentru că tot fac parte din actualul Guvern al României. Această stare de lucruri, nefirească, ne determină să ne întrebăm: pînă cînd forurile conducătoare vor mai tolera gravele acţiuni antiromâneşti ale tuturor organizaţiilor maghiarilor de la noi, care urmăresc acelaşi scop – obţinerea autonomiei pentru un ţinut cu 3 judeţe, aflate chiar în inima României?

(va urma)

Radu Pădurariu

COMENTARII DE LA CITITORI