FELIE DE SLĂNINĂ PE GORUNUL LUI HOREA

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Motto: România lucrului bine făcut pe dos.

 

Vorbeam, zilele trecute, la telefon, cu profesorul Virgil Constantinescu (Galiceni), care i-a fost asistent marelui dascăl Miron Constantinescu. Cu el făcusem, timp de 3 ani (1968, 1969, 1970), practica sociologică de vară, la Slatina şi la Piteşti. Am scris atunci şi o piesă de teatru radiofonic, „Sociologii“, pe care nu mai ştiu pe unde am rătăcit-o. Am avut şansa să fiu student într-o perioadă de maximă liberalizare, care, în comparaţie cu dezastrul de acum, îmi apare ca o veritabilă Epocă de Aur. Recuperarea acelei nobile ştiinţe, sociologia (interzisă în URSS şi în ţările satelit), a reprezentat o reală victorie a tînărului Nicolae Ceauşescu. Fiindcă acea ştiinţă (eminamente critică!) ne-a învăţat să gîndim. Ne-a învăţat să punem întrebări şi să trecem, cu o fulgerare de gînd, de la cazuri individuale la colectivitate sau societate. De la particular la general. Am deprins uşurinţa de a face un sondaj mental chiar după o sumară evaluare. Pe mine, unul, aşa ceva m-a ajutat mult în viaţă. De pildă, în 22 decembrie 1989, văzînd ce cameleoni se înghesuiau să ne aducă „democraţia“, nu mi-a trebuit mult timp să-mi dau seama că acel regim haotic nu poate dura şi că, aidoma ierbii călcate de o turmă de bivoli, poporul îşi va reveni. După 25 de ani, această senzaţie o am intactă. Ţara are parte tot de un nou regim politic. Dar o echipă de năpîrliţi a luat locul altei echipe de năpîrliţi.

Nu vi se pare că tandemul Mircea Dinescu – Ion Caramitru e un precursor al perechii Klaus Iohannis – Laura Codruţa Kövesi? Cum o să reziste noua struţo-cămilă politică, din moment ce la ugerul ei dă din fălci şi suge vîrtos un personaj ca Vasile Blaga? Înghiţirea, de către PNL, a partiduleţului toxic şi artificial PDL mă trimite cu gîndul la acceptarea de către Ana Pauker, în PCR, a rămăşiţelor Gărzii de Fier. Chiar se născuse o glumă: „Căpitane, nu fi trist/ Garda merge înainte/ Prin Partidul Comunist“.

Vorbeam de sondaje. Iată încă unul: toate, absolut toate (deci 100%!) acţiunile lui Klaus Iohannis, din 16 noiembrie şi pînă acum, aşadar de 5 luni, n-au nici o legătură cu “fişa postului“. Cu alte cuvinte, sînt paralele cu funcţia de şef de Stat. Nici n-are rost să le enumăr, românii au memorie bună şi au priceput cu cine au de-a face. Numai joc de glezne. Baloane de săpun. Vocalize. Rînjirea fasolei la televizor. Mers ţeapăn-studiat, menit să degaje autoritate. Mîinile lipite de corp. Defilarea, protocolară, cu nevasta de mînă, ca să arate cît este el de serios şi de familist. Păi bine, mă, Klauşică Minte Mică, de-aia te-au “ales“ feisbucălaţii ăia să le fii baci, pînă la adînci bătrîneţe? Să stai, toată ziua bună-ziua, cu muierea “mînă-n lînă“? Iar asta să se poarte ca o şcolăriţă, etalîndu-şi picioarele ca să-l bage-n boală pe Tăpălagă care, fiind un cunoscut labagiu, n-a mai văzut femeie la viaţa lui? Că doar Monica Macovei nu poate fi suspectată de apartenenţa la sexul frumos.

Klaus Iohannis decolează… Pe urmă, decorează… El se enervează… El pune presa la punct. El cheamă (nu invită!) partidele la consultări… El pişe ochii la cîte-o înmormîntare, fiind milos din fire… Cu copiii pe care i-a vîndut peste hotare (şi care au dispărut fără urmă) n-a fost la fel de milos… El vizitează aşa-zisa familie regală, ceea ce l-a entuziasmat, de-a căzut lat, pe Mihai Gâdea de Hopînţol. El joacă tenis cu finul lui, Marius Vecerdea… El curăţă clasa politică… El e revoltat că Parlamentul nu stă în 4 labe… Mai are puţin şi latră: “Ein, Zwei, Polizai“; “Hände hoch!“; “Keine Beverung!“; “Ein Mann, Ein Wort“; “Deutschland, Deutschland über alles!“; “Heil Klaus!“.

Ce farsă sinistră! Ce prilej de bancuri cu Bulă! Acest neamţ refuzat la export pare un altoi miciurinist nereuşit: o felie de slănină pe Gorunul lui Horea. Nu se prinde. Nenorociţii care l-au inventat pe impostorul ăsta şi l-au ajutat, printr-o fraudă istorică, să urce pe tronul lui Mihai Viteazul au săvîrşit o crimă impardonabilă, pentru care vor plăti amarnic.

Azi, la 5 luni de la acea porcărie, fumigenele s-au risipit. Eu propun ca Ziua Păcălelilor să nu mai fie 1 Aprilie, ci 16 Noiembrie. Mă întreabă lumea pe stradă, sau şoferii de taxi, ori cei care îmi trimit scrisori şi memorii: Cînd ia sfîrşit batjocura asta? Răspunsul e unul singur: Cînd o vrea Dumnezeu. Şi numai după ce Regimul K.K. va face şi o faptă bună, singura de care e capabil: să-i pedepsească, exemplar, pe autorii blatului îngrozitor, de la 25 mai 2014, cînd s-a aranjat trimiterea în Parlamentul European a nevestelor, amantelor, sponsorilor bişniţari şi a saltimbancului penal Mircea Diaconu. Acea “echipă a morţii“, care a bătut palma peste capul Poporului Român şi împotriva Interesului Naţional, este: Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Traian Băsescu. Cei 4 Cavaleri ai Apoplexiei.

CORNELIU VADIM TUDOR

Duminică, 5 aprilie 2015

COMENTARII DE LA CITITORI