Fenomene Paranormale în Criminalistică (11)

in Lecturi la lumina ceaiului

Oameni capabili să vadă, să audă

şi chiar să miroasă lucruri care se află la sute de kilometri distanţă de ei (3)

Un clarvăzător trebuie să aibă o mare putere de concentrare şi un obiect asupra căruia să-şi fixeze atenţia. Obiectul poate fi un glob de cristal, o oglindă, un pahar cu apă etc. Toate acestea folosesc la creşterea puterii de concentrare. Astfel, emisfera cerebrală stîngă va fi „scoasă“ din funcţiune, rămînînd „trează“ doar atît cît să primească informaţiile de la cea dreaptă, care va recepţiona, în mod direct, fără o analiză prealabilă, semnalele externe.

Deşi o vreme a fost considerată un fel de autohipnoză capacitatea de a vedea şi de a auzi la distanţă, clarviziunea este folosită astăzi, oficial, în scopuri militare. NASA are ca angajaţi mai mulţi astfel de clarvăzători, care pot vedea, mai repede şi mai detaliat, ceea ce se întîmplă la sute de kilometri distanţă.

Colecţie de cazuri judiciare rezultate prin metode paranormale

Britanicul Colin Wilson a reuşit să adune o colecţie impresionantă de cazuri de dispariţii, crime sau sinucideri, rezolvate prin metode care ţin de domeniul paranormalului.

Colin Wilson încearcă, de mai mult de 25 de ani, să explice modul de lucru al clarvăzătorilor. Primul caz consemnat de Wilson s-a petrecut în 1956, în Africa de Sud. O tînără de 18 ani din Durban a dispărut în timp ce se întorcea de la serviciu spre casă.

După ce poliţiştii au încercat în zadar să o găsească pe tînără, părinţii fetei au apelat la Nelson Palmer, un vecin, care avea reputaţia de a putea oferi informaţii despre un om doar dacă îi atingea un obiect aparţinător. Palmer le-a spus părinţilor să aducă orice obiect de vestimentaţie al fiicei lor. După cîteva minute de concentrare, Palmer a relatat că fiica lor a plecat de la serviciu împreună cu un bărbat, urcîndu-se într-o maşină albastră. Apoi, clarvăzătorul a spus că tînăra se află într-o mlaştină, în apropiere de Durban. Poliţiştii au plecat imediat la locul indicat şi au găsit, într-adevăr, cadavrul fetei, care fusese împuşcată în cap.

Cu ajutorul celor „citite“ de Nelson Palmer în haina fetei, poliţiştii au reuşit să-l aresteze pe bărbatul care comisese crima. Palmer şi-a reafirmat performanţele cîteva săptămîni mai tîrziu, cînd a reuşit, tot cu ajutorul unui obiect, să identifice locul în care se afla un doctor care se sinucisese. „Acesta este primul caz în care sînt evidente implicarea unui clarvăzător şi folosirea unor metode neconvenţionale de cercetare. Atît Palmer, cît şi alţi clarvăzători susţin că nu este vorba despre ceva supranatural şi nu are nimic de-a face cu spiritul morţilor. Este un fel de «al şaselea simţ»“, afirmă Wilson.

„Adevărul se află dincolo de noi“ (1)

Tony Stubley pretinde că este înzestrat cu o forţă specială, care îl ajută în lupta împotriva crimei – puterea supranaturalului. „Ziua de naştere mi-o împart cu personajul Fox Mulder din serialul «Dosarele X», spune el. Şi asta pentru că ştiu că eu sînt destinat activităţilor paranormale“. Neobişnuitul poliţist afirmă că, într-o zi, intuiţia psihică va fi utilizată în rezolvarea celor mai dificile cazuri. „Dacă îţi deschizi mintea tuturor posibilităţilor, rezultatele sînt uimitoare, spune Tony, în vîrstă de 31 de ani. Aşa cum se arată în «Dosarele X», adevărul se află dincolo de noi, dar eu vreau să îl aflu“.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI