Fenomene Paranormale în Criminalistică (12) : „Adevărul se află dincolo de noi“ (1)

in Lecturi la lumina ceaiului

Tony, care este din Bexleyheath, Kent, a devenit conştient de însuşirile sale psihice încă din adolescenţă. „Ştiam rezultatele meciurilor de fotbal înainte ca ele să se joace şi întotdeauna ştiam cînd cineva voia să intre în legătură cu mine. Era ceva de genul celui de-al 6-lea simţ, explică el. La început, am pus totul pe seama intuiţiei, pînă în ziua în care a avut loc o întîlnire de gradul 3, ceea ce m-a determinat să devin interesat de activităţile paranormale“.

Tony avea numai 16 ani, cînd, împreună cu alţi prieteni, a observat un obiect ciudat pe cer. Era o navă mică, cenuşie, care se mişca extrem de încet. Apoi, a dispărut brusc.

„Pe vremea aceea, locuiam în apropiere de aeroportul londonez Gatwick, dar ştiam că acela nu fusese un avion, spune Tony. Le-am spus celor de la Poliţie, ei avînd şi alte rapoarte referitoare la apariţii similare, şi nu a fost greu să ne dăm seama că văzusem, de fapt, un OZN. Atunci a început totul“.

De-a lungul anilor, Tony a investigat toate aspectele activităţii paranormale. A studiat totul, de la fantome la coincidenţe bizare şi extratereştri. „Am văzut prima fantomă pe cînd lucram într-un magazin din Sheerness, îşi aminteşte el. Într-o zi, trebuia să urc în pod să aduc nişte mobilă de grădină, care era depozitată acolo. Era întuneric beznă şi absolut pustiu. Deodată, am simţit că cineva mă atinge pe umăr. M-am răsucit şi am observat cu coada ochiului forma ceţoasă a unei femei în vîrstă. Mi-a fost atît de frică, încît am simţit cum mi se face părul măciucă. Atunci cînd am coborît, unul dintre colegii mei a văzut că eram palid şi mi-a spus: «Probabil ai zărit fantoma noastră». În urmă cu cîţiva ani, o femeie în vîrstă căzuse pe acele scări şi murise, iar de atunci se spunea că fantoma ei bîntuia locul“.

La puţin timp după acest incident, Tony s-a înscris voluntar în Poliţie şi de atunci îşi foloseşte capacităţile paranormale în rezolvarea cazurilor.

„Într-o noapte, mă aflam într-o misiune de patrulare cu alţi colegi, cînd, la un moment dat, ni s-a raportat, prin radio, furtul unei maşini, spune el. Ofiţerii care se aflaseră în urmărirea ei o pierduseră cînd aceasta intrase pe o mare proprietate şi dispăruse, pur şi simplu, din cîmpul lor vizual. Brusc, am simţit unde se afla maşina. Le-am sugerat colegilor mei unde trebuia să căutăm, chiar dacă pentru asta trebuia să facem cale întoarsă. Eu am fost convins de locul în care fusese abandonată maşina, unde, de altfel, am şi găsit-o. Colegii mei au fost şocaţi“.

Tony este acum membru al Asociaţiei de Studii Ştiinţifice în domeniul Fenomenelor Anormale, organizaţie naţională britanică, însărcinată cu observarea fenomenelor neobişnuite. Mai mult decît atît, el plănuieşte să-şi deschidă propriul birou de investigaţii în domeniul paranormalului. „Toată lumea este de acord cu ceea ce vreau eu să fac, chiar şi soţia mea. Îmi folosesc capacităţile şi în alte domenii ale vieţii. Din păcate, cel de-al 6-lea simţ nu constituie încă o probă în faţa instanţei, dar, cu cît vom deveni mai conştienţi de puterile ascunse ale oamenilor, cu atît problemele care ne frămîntă vor fi mai repede rezolvate“.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI