Fenomene Paranormale în Criminalistică

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Misterul gemenilor telepatici

Judecătorul dă ordin comisarilor să deschidă o anchetă asupra familiilor tinerilor, convins fiind că natura nu putea crea două exemplare identice fără să fie de acelaşi sînge. Şi aşa era. Cei doi băieţi fuseseră născuţi, la 26 septembrie 1831, de Maria Asandei, o tînără de 18 ani, crescută de cîrciumarul Pandele la periferia „vopselei de roşu“. Brunetă focoasă, Maria îşi cam făcuse de cap cu clienţii de la cîrciumă, majoritatea şuţi, tîlhari şi alţii asemenea. Ion şi Vasile erau copii „din flori“ şi cînd au împlinit vîrsta de 1 an mama lor s-a hotărît să le dea şansa unui destin mai bun decît putea ea să le ofere. Mai ales că îşi găsise un bărbat care o ceruse de nevastă, dar care nu era drăgăstos cu gemenii. Ca să evite conflicte pe viitor, Maria a dat copiii spre adopţie.

Pe 20 octombrie 1832, Ion a fast adoptat de soţii Arhondis, iar Vasile, pe 4 noiembrie, de soţii Zamfir. La vîrsta şcolii, Ion a fost trimis în Grecia, la Salonic, să înveţe slovele greceşti. Părinţii lui voiau să-l facă preot. Băiatul era foarte isteţ, fapt constatat şi de dascălii săi, dar îşi folosea isteţimea numai ca să scornească năzdrăvănii. Cu tot respectul pentru familia Arhondis, dascălii lui Ion au socotit că acesta nu are firea necesară să ajungă preot. Mama adoptivă, femeie evlavioasă, s-a amărît o vreme, dar tatăl, luîndu-i partea băiatului, a spus:

– Lasă-l, femeie, vrei cu tot dinadinsul să-l faci popă, să dea iama printre enoriaşe!

Îl ia partener de afaceri şi, curînd, zarafii i se plîng că Ion îi înşală. Tînărul se „scuză“ în felul lui: „Nu-s hoţi mai mari ca zarafii!“. Familia Arhondis se îngrijoră cu adevărat cînd se trezi la uşă cu două perechi de „socri“ care cereau dotele fetelor înapoi. A plătit grecul, dar băiatul tot a ajuns la beci.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI