Fenomene Paranormale în Criminalistică (13)

in Lecturi la lumina ceaiului

Clarvăzătoare în întuneric

Pentru că poate „citi“ dincolo de prezent sau răscoli trecutul cu aceeaşi uşurinţă cu care deschide o carte, ajutată de puteri pe care susţine că a ştiut întotdeauna cum să le controleze, dar nu şi-a putut niciodată explica provenienţa lor, se poate spune că românca din Miercurea Ciuc, Balmuş Ildiko, a fost tot timpul cu un pas înaintea destinului.

Totul a început în urmă cu 21 de ani. „Dacă mai ţineţi minte, pe acele vremuri, se întrerupea curentul foarte des în timpul serii. Eu eram singura din familie care reuşeam să mă îmbrac, să citesc şi să îmi fac lecţiile pentru şcoală pe întuneric. Fără lumînare, fără lanternă, scriam caligrafic, fără greşeli, şi citeam întinsă în pat, ca şi cum m-aş fi aflat pe o terasă luminată. Iniţial, părinţii mei s-au speriat, crezînd că se întîmplă ceva cu mine şi m-au dus la spital. Mi-au făcut o serie completă de analize şi m-au supus la zeci de teste, însă, într-un final, medicii s-au declarat surprinşi de faptul că nu au găsit nimic în neregulă. S-au limitat la a le spune părinţilor că e ceva cu mine, dar că ei nu îşi dau seama ce“, povesteşte Ildiko.

La mai puţin de 1 an de zile de la acest incident, părinţii au înţeles, în sfîrşit, ce se întîmpla cu fata lor: „Aveam o vecină, Anişoara Păcuraru, care era foarte supărată din cauza faptului că nu îşi mai văzuse fiica de ceva timp, deşi locuia, cu soţul ei, la cîteva blocuri depărtare. M-am întîlnit cu Anişoara pe scări, am simţit, instantaneu, că este foarte îngrijorată şi, în cîteva fracţiuni de secundă, mi-a trecut prin faţa ochilor imaginea apartamentului în care locuia fata ei. Deşi tremuram, îngrozită de ce văzusem, i-am spus tot. A început să plîngă, să strige de disperare, şi a chemat Miliţia. Avusesem dreptate. Fata era moartă, fusese înjunghiată cu cuţitul de bucătărie, de 37 de ori, de soţul ei. Acesta s-a spînzurat apoi în sufragerie“. Vestea despre capacităţile sale de a vizualiza cu ochii minţii întîmplări petrecute la zeci, poate sute de kilometri depărtare, a ajuns pînă la urechile Securităţii. Deşi pare incredibil ca o instituţie ce îşi cîştigase un renume internaţional datorită faptului că reuşise, de atîtea ori, să dea de cap unor investigaţii mai mult decît pretenţioase, „băieţii cu ochi albaştri“ nu au ezitat să îi ceară sprijinul într-una dintre cele mai ciudate şi mai crude crime petrecute la Miercurea Ciuc. „A fost vorba despre două fetiţe gemene, care au fost violate, bătute şi apoi omorîte cu sînge rece. Era vorba despre un tînăr de 27 de ani, care pîndise ca părinţii copilelor să plece de acasă. Le-am spus tot, le-am dat nume, adresă, tot“, declară aceasta.

Calul şi clarvăzătorul (1)

Vasile Popescu, care nu a fost şi nu este nici acum un individ superdotat, a declarat: „La mine a fost vorba de un accident. Aveam vreo 20 de ani cînd m-a lovit un cal cu copita şi mi-am pierdut cunoştinţa cîteva ore; mi-am revenit, seara tîrziu, acolo unde căzusem, la marginea drumului“. După ce i s-a vindecat rana, peste circa 10 zile, tînărul a realizat că se întîmplă cu el lucruri ciudate. Era suficient să se gîndească la o rudă sau la cineva cunoscut, că imaginea aceluia îi apărea în minte cu o claritate surprinzătoare. Mai tîrziu, Vasile Popescu a constatat că, de fapt, el „vedea“ ce se petrecea cu persoana respectivă exact în momentul în care se gîndea la ea.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI