Fenomene Paranormale în Criminalistică (18)

in Lecturi la lumina ceaiului

Un alpinist rănit, localizat

de la 1600 km distanţă (2)

 

În timp ce stătea de vorbă cu soţia alpinistului Vincent, Helena a luat o hîrtie şi un creion şi a început să schiţeze o hartă. Îi explica soţiei îngrijorate faptul că rănitul se găsea pe un colţ de stîncă, pe o parte mai izolată a muntelui. Pînă la sfîrşitul convorbirii, Helena terminase schiţa cu care îl localizase pe acesta.

Ea a trimis harta salvamontiştilor şi, incredibil, unul dintre aceştia, Tullio Negrini, a recunoscut imediat locul în care se găsea Vincent: „Acum ştiu exact unde se află!“, a strigat el. Negrini şi cu alţi 4 membri ai echipei de salvare s-au deplasat la locul indicat de clarvăzătoare, cu ajutorul elicopterului, şi l-au găsit imediat. „Domnul Klink era exact în punctul indicat pe acea hartă!, a declarat Tullio Negrini. Nu cred că un om obişnuit l-ar fi putut localiza cu atîta precizie“.

După ce lui Vincent Klink i s-a acordat ajutorul medical, cînd s-a simţit în putere, el a relatat toată aventura. Abia atunci a aflat că-i datora viaţa clarvăzătoarei Helena Nubales. I-a dat imediat telefon, pentru a-i mulţumi din tot sufletul şi s-o anunţe că datorită hărţii realizate de ea el fusese salvat. „Dar femeia mi-a spus că ştia acest lucru: «După ce te-am văzut pe munte, timp de cîteva ore, m-am simţit foarte rău. Dintr-odată, la ora 16.42, m-am eliberat şi atunci am ştiut că ai fost salvat», mi-a spus ea. Întrebînd-o de unde cunoştea munţii şi mai ales acea stîncă pe care am zăcut 5 zile, Helena mi-a spus că ea nu fusese niciodată în Elveţia şi nici în acele locuri, dar a văzut în mintea ei locul în care mă aflam şi, concentrîndu-se, a reuşit să realizeze acea hartă. Pentru ea, nu era nimic neobişnuit să identifice oameni şi locuri pe care nu le mai văzuse niciodată şi să-i salveze pe cei care-i cereau ajutorul!“, a declarat Vincent Klink.

Oameni care văd boala din propriul corp şi al celorlalţi (1)

Edgard Cayce a fost cel mai cunoscut clarvăzător în acest domeniu fantastic, dar şi vindecător.

Conform celor spuse de biografii săi, Cayce a simţit că are această deosebită înzestrare pe cînd avea 13 ani. Aflîndu-se în pădurea din apropierea fermei sale din Hopkinsville, Kentucky, în timp ce citea din Biblie, aceasta fiind activitatea sa favorită, la un moment dat, a simţit că nu era singur. Cînd şi-a ridicat privirea a observat o femeie stînd în faţa sa. La început, a crezut că era mama sa. Soarele strălucind în spatele ei, îi era dificil să o poată recunoaşte imediat. Cînd a început să vorbească, însă, Cayce şi-a dat seama că nu o cunoştea. Vocea ei era neobişnuit de blîndă şi de muzicală. „Rugăciunile tale au fost auzite“, i-a spus femeia. Spune-mi ce îţi doreşti cel mai mult, căci eu îţi pot oferi“.

Deşi era înspăimîntat de acea apariţie stranie, băiatul a zis, bîlbîindu-se: „Cel mai mult îmi doresc să fiu de folos altora, în special copiilor cînd se îmbolnăvesc”. Fără să spună ceva, femeia a dispărut în lumina razelor solare. Prima reacţie a lui Edgar Cayce a fost aceea că s-ar fi putut să-şi piardă minţile. Dar, socotind după urmele lăsate de tocurile pantofilor acelei femei, şi-a dat seama că nu era aşa. Fusese, într-adevăr, dăruit cu o putere specială.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI