Fenomene Paranormale în Criminalistică (18)

in Alte știri

Un alpinist rănit, localizat

de la 1600 km distanţă (2)

 

În timp ce stătea de vorbă cu soţia alpinistului Vincent, Helena a luat o hîrtie şi un creion şi a început să schiţeze o hartă. Îi explica soţiei îngrijorate faptul că rănitul se găsea pe un colţ de stîncă, pe o parte mai izolată a muntelui. Pînă la sfîrşitul convorbirii, Helena terminase schiţa cu care îl localizase pe acesta.

Ea a trimis harta salvamontiştilor şi, incredibil, unul dintre aceştia, Tullio Negrini, a recunoscut imediat locul în care se găsea Vincent: „Acum ştiu exact unde se află!“, a strigat el. Negrini şi cu alţi 4 membri ai echipei de salvare s-au deplasat la locul indicat de clarvăzătoare, cu ajutorul elicopterului, şi l-au găsit imediat. „Domnul Klink era exact în punctul indicat pe acea hartă!, a declarat Tullio Negrini. Nu cred că un om obişnuit l-ar fi putut localiza cu atîta precizie“.

După ce lui Vincent Klink i s-a acordat ajutorul medical, cînd s-a simţit în putere, el a relatat toată aventura. Abia atunci a aflat că-i datora viaţa clarvăzătoarei Helena Nubales. I-a dat imediat telefon, pentru a-i mulţumi din tot sufletul şi s-o anunţe că datorită hărţii realizate de ea el fusese salvat. „Dar femeia mi-a spus că ştia acest lucru: «După ce te-am văzut pe munte, timp de cîteva ore, m-am simţit foarte rău. Dintr-odată, la ora 16.42, m-am eliberat şi atunci am ştiut că ai fost salvat», mi-a spus ea. Întrebînd-o de unde cunoştea munţii şi mai ales acea stîncă pe care am zăcut 5 zile, Helena mi-a spus că ea nu fusese niciodată în Elveţia şi nici în acele locuri, dar a văzut în mintea ei locul în care mă aflam şi, concentrîndu-se, a reuşit să realizeze acea hartă. Pentru ea, nu era nimic neobişnuit să identifice oameni şi locuri pe care nu le mai văzuse niciodată şi să-i salveze pe cei care-i cereau ajutorul!“, a declarat Vincent Klink.

Oameni care văd boala din propriul corp şi al celorlalţi (1)

Edgard Cayce a fost cel mai cunoscut clarvăzător în acest domeniu fantastic, dar şi vindecător.

Conform celor spuse de biografii săi, Cayce a simţit că are această deosebită înzestrare pe cînd avea 13 ani. Aflîndu-se în pădurea din apropierea fermei sale din Hopkinsville, Kentucky, în timp ce citea din Biblie, aceasta fiind activitatea sa favorită, la un moment dat, a simţit că nu era singur. Cînd şi-a ridicat privirea a observat o femeie stînd în faţa sa. La început, a crezut că era mama sa. Soarele strălucind în spatele ei, îi era dificil să o poată recunoaşte imediat. Cînd a început să vorbească, însă, Cayce şi-a dat seama că nu o cunoştea. Vocea ei era neobişnuit de blîndă şi de muzicală. „Rugăciunile tale au fost auzite“, i-a spus femeia. Spune-mi ce îţi doreşti cel mai mult, căci eu îţi pot oferi“.

Deşi era înspăimîntat de acea apariţie stranie, băiatul a zis, bîlbîindu-se: „Cel mai mult îmi doresc să fiu de folos altora, în special copiilor cînd se îmbolnăvesc”. Fără să spună ceva, femeia a dispărut în lumina razelor solare. Prima reacţie a lui Edgar Cayce a fost aceea că s-ar fi putut să-şi piardă minţile. Dar, socotind după urmele lăsate de tocurile pantofilor acelei femei, şi-a dat seama că nu era aşa. Fusese, într-adevăr, dăruit cu o putere specială.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI