Fenomene Paranormale în Criminalistică

in Lecturi la lumina ceaiului

Premoniţii salvatoare de la moarte

* Un fenomen cu totul aparte i s-a întîmplat doamnei Agatha Blekford, în Minnesota – SUA, în urmă cu 10 ani. Era căsătorită de cîteva luni. Soţul ei lucra într-o mină de cărbuni de lîngă Nashywol, ca şef de echipă. Cîştiga destul de bine ca să o ţină acasă, mai ales că era şi însărcinată.

Într-o seară, după ce a urmărit la televizor o emisiune dedicată tinerelor mame, cuprinzînd-o o oboseală teribilă, a adormit în fotoliu. Imediat ce a adormit, şi-a visat soţul ieşind din galerie, după care a urcat la suprafaţă şi a intrat într-o magazie de la marginea perimetrului minei. Îndată ce a închis uşa în urma lui, unul dintre stîlpii de susţinere a cedat şi baraca, fiind şubredă, s-a prăbuşit, prinzîndu-1 sub dărîmături. L-a auzit strigînd după ajutor, dar şi-a dat seama că nu avea cine să-l audă. „ÎI vedeam perfect şi ştiam că trăia, dar, în acelaşi timp, vedeam şi afară. Nu era nici un om prin preajmă“…

S-a trezit speriată, cu impresia că cineva o îndeamnă să telefoneze la mină. A ascultat de vocea interioară şi a telefonat, i-a răspuns ofiţerul de serviciu. Nu avea cunoştinţă să se fi prăbuşit vreo clădire. Totuşi, la insistenţele Agathei, împreună cu doi oameni, s-a dus să verifice.

După două ore de trudă la îndepărtarea dărîmăturilor, Trevor Blekford a fost scos. După acordarea primelor îngrijiri medicale, a fost internat la un spital şi salvat. Nelămurirea cea mai mare a celor care au studiat cazul a fost că Agatha, pe lîngă faptul că a văzut perfect catastrofa de la 35 de km distanţă, a indicat şi locul de sub dărîmături unde-i era prins soţul: „Lîngă uşă este o masă metalică. El este acolo, prins între canat şi masă. Are piciorul stîng rupt de o bucată mare şi groasă de ţeavă, în rest, este teafar, dar nu o să aibă aer pentru mult timp.“

Anul trecut, Agatha a prevăzut şi un incendiu, cu exact 5 minute înainte ca el să aibă loc. Casa ce urma să ardă era a vecinilor, familia Thompson, care era plecată în weekend. A anunţat pompierii şi iar aceştia au ajuns la momentul oportun pentru a salva mai bine de 90% din imobil.

* Pe data de 29 august 1996, Joice Hurth (4 ani) din Cedarburg (Wisconsin, SUA) a fost salvat de la moarte de visul premonitoriu al mamei sale, Linda Hurth (28 ani). Femeia a visat că soţul ei, Joseph, a dus cei 3 copii la film, însă, pe drum, Joice a sărit în faţa unei maşini şi a fost accidentat mortal. Nu mică i-a fost uimirea să constate că, în dimineaţa de 29 august, soţul i-a lăsat un bilet pe masa din bucătărie, spunîndu-i că a dus copiii la film. Speriată de cele visate, ea a telefonat la cinematograf şi a rugat-o pe femeia de la celălalt capăt al firului să iasă în stradă, căci fiul ei urma să fie accidentat de o maşină, în faţa cinematografului. „Am fost profund impresionată de spusele femeii care telefonase, astfel încît am ieşit imediat în stradă, să văd dacă pot ajuta cu ceva“, a declarat centralista, Orienne Stelle.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI