Fenomene Paranormale în Criminalistică (21)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Oameni care văd boala din propriul corp şi al celorlalţi (4)

Oricum, nu toate cazurile de vindecare s-au dovedit a fi reuşite, existînd şi eşecuri. De pildă, unei fetiţe care suferea de mult timp de leucemie i-a recomandat un tratament complicat. Din nefericire, copilul a murit imediat după aceea, fapt ce l-a determinat pe Cayce să-şi piardă încrederea în puterile sale.

Într-un alt caz, el a dat următoarea reţetă unui bărbat bolnav: „Fierbeţi laolaltă scoarţă de cireş sălbatic, rădăcină de sarsaparilla, nap indian, ginseng sălbatic, scoarţă de frasin şi rădăcină de mătrăgună. Adăugaţi alcool de grîu. Se administrează timp de 10 zile“.

Eficacitatea acestui ciudat amestec nu a fost testată. Din nou, aşa cum se mai întîmplase, mediumul prescrisese toate acestea unui pacient care deja murise.

Totuşi, multe persoane din clientela lui Cayce au relatat vindecări remarcabile.

Copii cu capacităţii

paranormale unice (1)

După cum veţi constata în continuare, uimindu-vă, aceşti copii au şanse să devină clarvăzători celebri.

Doi copii din Mexico City le-au demonstrat cercetătorilor că sînt capabili „a vedea“ cu degetele. În faţa oamenilor de ştiinţă, impresionaţi de ceea vedeau, cei doi fraţi au reuşit

să citească pasaje din cărţi, să identifice sau

să ghicească diferite obiecte, pe care nu le văzuseră niciodată, şi unele culori.

Aldo şi Eric Altimarano, în vîrstă de 12 şi, respectiv, 8 ani, constituie, de cîţiva ani, o adevărată enigmă pentru cercetătorii mexicani şi americani, care încearcă, deocamdată în zadar, să explice capacitatea lor de a vedea efectiv cu degetele. Ei au fost supuşi unor teste de către cercetătorii Institutului Mexican de Studiere a Fenomenelor Paranormale. „Aldo poate citi cu degetele încă de la vîrsta de 2 ani. Eric a dobîndit această abilitate doar de cîteva luni“, a declarat, în cadrul unui interviu, doctorul Miguel Alcanzas, şeful echipei de cercetători care a efectuat testele.

În timpul experienţelor, Aldo şi Eric au fost tot timpul legaţi la ochi, ca să nu observe pregătirile. Pentru a fi siguri că nu trişează, cercetătorii le-au aplicat mai multe bandaje la ochi, peste care au fixat bandă adezivă. În prima parte a testului, unul din oamenii de ştiinţă s-a aşezat în faţa copiilor, la o distanţă de circa 3 metri, cu un pachet de ţigări în mînă.

„Ce culoare are cana din mîna mea?“, i-a întrebat el pe cei doi copii. După ce şi-au îndreptat palmele în direcţia cercetătorului, răspunsul a venit prompt şi aproape simultan: „Nu este o cană, este un pachet de ţigări, colorat în roşu şi alb“. După aceea, cei doi fraţi au fost puşi să dea detalii despre aspectul şi vestimentaţia unei persoane pe care nu o mai văzuseră niciodată şi care intrase în camera unde se desfăşura experimentul după ce copiii fuseseră legaţi la ochi.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI