Fenomene Paranormale în Criminalistică (23)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Copii cu capacităţii

paranormale unice (3)

Cercetătorii au stabilit ulterior un grup de cca 20 de copii chinezi cu puteri asemănătoare. Ei puteau vedea prin metal, puteau identifica localizarea ţevilor îngropate în pămînt, puteau deschide, cu puterea minţii, încuietorile şi, nu în ultimul rînd, puteau citi cu urechile, nasul sau alte părţi ale corpului.

Publicaţii de ştiinţă de renume au început să se ocupe de cazurile în continuă creştere ale copiilor înzestraţi cu astfel de calităţi, unii dintre ei chiar mai mici de 8 ani.

Nu demult, s-a descoperit că urechile copiilor emiteau unele microunde. Surorile Ang Quiang şi Wang Bin din Beijing, însă, erau în stare să citească foile de hîrtie pe care le aveau la subraţ. Un reporter de la „Nature Magazine“ din Shanghai a relatat cum micuţa Wang Bin a luat o foaie de hîrtie pe care fuseseră scrise cuvintele englezeşti „Typewritter“ şi „Perception“, a cocoloşit-o şi a pus-o sub braţ. După aceea, a notat pe o altă coală exact aceleaşi cuvinte, deşi nu ştia nici să vorbească şi nici să citească în engleză.

Alţi copii sînt în stare să redea cuvinte îndesîndu-şi hîrtia în nas! Jiang Yan, în vîrstă de 9 ani, poate vedea cu 10 părţi ale corpului, inclusiv cu coada de cal pe care o poartă pe spate. Zeng Hong, de 11 ani, a putut să citească mai multe cuvinte scrise pe o hîrtie pe care a fost pus să calce.

Toate cazurile i-au făcut pe cercetători să se întrebe de ce ele se întîlnesc în China. Singurul răspuns posibil a fost acela că istoria parapsihologiei din China i-a influenţat fără îndoială pe aceşti copii. „Puternicul interes pentru supranatural a fost transmis acestor copii demni de «Dosarele X», afirmă cercetătorul Fred Jackson. Dovadă este faptul că tot mai multe cazuri au început să se înregistreze şi în SUA. Am văzut cu ochii mei un băieţel din Toledo, Ohio, care a recitat, fără greşeală, 25 de cuvinte scrise pe o hîrtie pe care, în prealabil, o înghiţise“.

SUA nu este singura zonă de pe glob unde se înregistrează acest fenomen. În Durban, Africa de Sud, a fost descoperit un băieţel de 8 ani, care a constituit obiectul de studiu al mai multor cercetători. Legat la ochi, acest copil este în stare să citească, chiar să descrie, obiecte de la o distanţă de aproape 1 metru de urechile lui. Singura explicaţie pînă acum s-a bazat pe o sensibilitate a pielii pe care o prezintă aceşti copii şi care-i face extrem de receptivi la senzaţia de cald şi rece. „Acest lucru îi face să fie înconjuraţi de un adevărat cîmp de energie, care le permite să aibă aceste puteri supranaturale“, conchide Jackson.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI