Fenomene Paranormale în Criminalistică (25)

in Lecturi la lumina ceaiului

J. Lees, mediumul

care a ştiut cine a fost Jack Spintecătorul (2)

Spiritul Prinţului Albert i-a transmis un mesaj Reginei Victoria, folosindu-se pentru a scrie de mîna mediumului şi de un nume ştiut numai de cei doi. Înainte de plecarea lor, Lees, aflat încă în transă, a dat mîna cu ei într-un mod ce ţinea de un ritual masonic secret, pe care micuţul Robert nu avea de unde să-l cunoască.

Foarte impresionaţi, cei de la curte i-au povestit Reginei cele petrecute, după care aceasta l-a chemat, în mod discret, pe Lees la Palat. După o serie de şedinţe, care au convins-o pe Suverană că Lees este în legătură cu soţul ei decedat, Regina i-a oferit micului medium un loc permanent la curte. Prevenit de ghidul său spiritual că el avea o cu totul altă misiune de îndeplinit, Lees a refuzat-o. Cu toate acestea, la nevoie, ea a continuat, în mare secret, să-l mai invite, din cînd în cînd, pe Lees la Palat, astfel încît foarte puţini au aflat, vreodată, de aceste vizite.

Toate cele relatate pînă acum s-au întîmplat înainte ca Lees să împlinească 20 de ani. Harurile sale i-ar fi putut aduce glorie şi bani, dar el a ales o viaţă foarte retrasă, concentrîndu-se asupra aspectului mistic al capacităţilor sale paranormale. Aşa şi puterile de medium i-au crescut. Spiritele, pe care era capabil să le vizualizeze încă din copilărie, au devenit din ce în ce mai clare şi mai bine conturate, aşa încît el a ajuns să le poată vedea şi auzi chiar şi la lumina zilei, inclusiv în stare normală de conştienţă.

Lees rămîne, totuşi, în analele spiritismului de pretutindeni datorită implicării sale în cazul lui Jack Spintecătorul. Se spune că, într-o seară, pe cînd lucra în biroul său, Lees a văzut, prin clarviziune, că Spintecătorul va comite o nouă crimă. A mers la Poliţie pentru a-i preveni, spunîndu-le poliţiştilor, exact, cînd şi unde urma să aibă loc următoarea crimă. Aceştia, fiind sătui de nebunii care pretindeau că au informaţii despre criminal, nu l-au luat în seamă. Şi totuşi, în acea noapte, crima a avut loc exact cum a prezis Lees, care, şocat de acurateţea viziunii avute, a plecat în străinătate să se refacă. A doua zi după reîntoarcerea sa în ţară, aflîndu-se, alături de soţie, într-un omnibuz, deodată, a mai urcat un om, pe care, privindu-l, şi-a dat instinctiv seama că era Jack Spintecătorul. Urmărindu-l pe individ după ce a coborît, i-a sugerat unui poliţist să-l aresteze. Încă o dată a fost luat în rîs, dar, după o nouă crimă, poliţia a început, în sfîrşit, să-l ia în serios şi chiar a apelat la el pentru ajutor.

Chemat la locul crimei, Lees şi-a concentrat forţele de clarvăzător şi, asemenea unui copoi, i-a condus pe poliţişti pe străzile Londrei, pînă ce au ajuns cu toţii la o casă. La început, însoţitorii săi au refuzat să intre, fiindcă acolo locuia un eminent medic, printre ai cărui pacienţi se numărau şi membri ai familiei regale.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI