Fenomene Paranormale în Criminalistică (28)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Cu ajutorul unui medium,

Poliţia rezolvă un caz de răpire

„În acea după-amiază de sîmbătă, mă aflam acasă şi dădusem drumul la televizor“, povesteşte Martin Jones (33 ani). Erau ştirile şi se vorbea despre o răpire. Pur şi simplu, mi-a venit în cap numele de Sue şi numele unui bărbat care începea cu P., probabil Phil. Am mai văzut o căruţă albă cu un cal şi am simţit că un bărbat cu barbă este semnificativ în acel caz.“

După aceste viziuni, Martin a telefonat imediat la Poliţia din North Wales, comunicîndu-le informaţiile pe care le deţinea, în speranţa că va fi de folos.

Două zile mai tîrziu, un ofiţer i-a telefonat pentru a-i mulţumi. Lydia, fetiţa răpită, fusese găsită teafără şi înapoiată mamei sale. Sergentul Griffith a confirmat faptul că Poliţia a primit mesajul lui Martin înainte ca fetiţa să fie găsită şi – deşi căruţa cu cal pare să nu fi fost importantă în acel caz – mediumul furnizase numele lui Sue şi al bărbatului care începea cu P. Mai tîrziu, a fost descoperită femeia acuzată de răpirea copilului, numele ei fiind Sue Brooke, iar cel al soţului său, Phil. Dar cine era bărbatul cu barbă?

„Ofiţerul însărcinat cu rezolvarea acestui caz, are barbă“, comentează sergentul Griffith.

Un medium ajută Poliţia să găsească un băieţel dispărut

Eforturile poliţiştilor de a găsi un băieţel dispărut într-o zonă împădurită izolată fuseseră zadarnice. Mai exista o singură şansă: apelarea la serviciile unei persoane cu calităţi psihice deosebite, un medium. Încercarea s-a soldat cu succes, băieţelul fiind găsit, în cele din urmă, graţie desenelor făcute de medium.

Acesta este cazul lui Tommy Kennedy, un băieţel de 5 ani din New York, pierdut în pădure. După ce poliţiştii îl căutaseră în zadar 17 ore, au apelat la mediumul Phil Jordan.

„Jordan a luat tricoul lui Tommy, apoi a desenat o hartă în care apăreau un lac, cîteva bărci răsturnate, o casă şi o stîncă“, afirma Arthur Lyons, autorul unei enciclopedii a fenomenelor paranormale. Apoi, el le-a spus părinţilor înnebuniţi că puştiul va fi găsit dormind la umbra unui copac din acea zonă. După aproximativ o oră, Jordan, însoţit de poliţişti, l-a găsit pe Tommy adormit într-o zonă asemănătoare celei desenate pe hartă. Şi nu a fost nici o coincidenţă. Phil Jordan şi-a folosit, pur şi simplu, talentele paranormale pe care noi, ceilalţi, nu le avem“.

Un medium a ajuns celebru după ce

a prezis o evadare spectaculoasă (1)

Machiată strident, cu o statură impozantă şi cu privirea pătrunzătoare, o femeie se prezintă simplu: Maryann. Femeia, în vîrstă de 51 de ani, din Long Island, New York, este cunoscută de-a lungul şi de-a latul Americii pentru petrecerile pe care le organizează. Nu este însă vorba de adunări obişnuite, cu muzică, invitaţi şi dans. Cea mai mare parte a musafirilor ei sînt morţi.

Maryann este medium. Cu toate că niciodată nu a vrut să dezvăluie presei tarifele pe care le cere, clienţii ei pomenesc de sume cu multe zerouri în coadă.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI