Fenomene Paranormale în Criminalistică (29)

in Lecturi la lumina ceaiului

Un medium a ajuns celebru după ce

a prezis o evadare spectaculoasă (2)

 

O dată sau de două ori pe săptămînă, în subsolul casei lui Maryann, se adună cel mult 10 persoane doritoare să comunice cu rudele sau prietenii dispăruţi. Şedinţa de spiritism se desfăşoară într-un decor asemănător unei petreceri, mîncare şi băutură la discreţie. Doar muzica lipseşte. „Oamenii vin la mine ca să afle de la persoane apropiate şi care au decedat de mult ce viitor îi aşteaptă, ce decizii să ia sau, pur şi simplu, le este dor de cei de pe lumea cealaltă. Şedinţele nu au nimic înspăimîntător, nu seamănă deloc cu filmele de groază de la televizor“, spune Maryann. Ea este cunoscută pentru prezicerile făcute, indiferent că e vorba de dragoste, bani, profesie sau sănătate. Maryann a devenit celebră în SUA după ce a anunţat cu exactitate ziua în care aveau să evadeze cîţiva puşcăriaşi de la o închisoare din oraş. De atunci, ea colaborează, ocazional, şi cu Poliţia locală. În ceea ce priveşte oamenii care vin la ea în vizită, majoritatea spun că, după o singură şedinţă, se simt mai încrezători în forţele proprii şi mai optimişti. „Mi-a spus anumite lucruri despre tatăl meu, mort de 10 ani, pe care nu avea cum să le afle. Mi-a adus liniştea sufletească de care aveam nevoie“, spune Lisa, ofiţer de Poliţie. Nu-i condamn pe cei care susţin că sînt medium. Ei le oferă oamenilor atenţie şi prietenie. Poate că nu este adevărat cînd le spun clienţilor că, de exemplu, mama îi iubeşte de acolo de unde este. Ar putea fi o iluzie, dar e, în orice caz, una pozitivă“, spune Marcello Truzzi, profesor de sociologie la Universitatea Michigan şi expert în fenomene paranormale.

Datorită puterilor sale, un poliţist

a ajuns cel mai cunoscut medium

din Anglia (1)

Înainte de a deveni un medium profesionist, în urmă cu 9 ani, Kevin Wade a fost ofiţer de Poliţie în Essex, ca mulţi alţi membri din familie înaintea sa. „Am fost în forţele de Poliţie timp de 13 ani, spune el, dar nu mi-a plăcut violenţa şi am reţinut numai 2 oameni pe atunci“. Într-o declaraţie făcută revistei „Psychic News“, Wade îşi aminteşte cum s-a prăbuşit întregul său univers odată cu moartea tatălui. „Îi cumpărasem o vie cu 2 ani înainte de a se prăpădi. După ce a murit, priveam via şi mă gîndeam la el. Într-o zi, însă, am simţit, deodată, o fierbinţeală puternică de jos în sus, ce pornea de la tălpile picioarelor prin tot corpul. Apoi l-am auzit pe spiritul tatălui meu vorbind cu mine. Am crezut că poate înnebunesc, însă tot ceea ce-mi spunea el erau lucruri care se întîmplaseră la înmormîntarea sa.“ Ca medium, prima demonstraţie publică a lui Kevin s-a produs pe neaşteptate. Într-o zi s-a hotărît să asiste la „o seară a clarviziunii“, oferită de un cerc de medium din Pitsea.

„Tocmai ajunsesem la Pitsea, povesteşte Kevin, cînd am auzit o voce care îmi şoptea: «Îţi va plăcea acolo. Vei accepta să rămîi, pentru că mediumul nici nu se va întoarce să te privească».“

Foarte adevărat. Cînd Kevin a intrat în sală, mediumul, care era cu spatele la public, i-a spus să rămînă, rostindu-i chiar numele.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

 

 

COMENTARII DE LA CITITORI