Fenomene Paranormale în Criminalistică (30)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Datorită puterilor sale, un poliţist

a ajuns cel mai cunoscut medium

din Anglia (2)

„Niciodată în viaţa mea nu am făcut previziuni, mai spune Kevin. M-am mirat de mesajul pe care l-am primit, dar de atunci au urmat şi altele“. Într-adevăr, de atunci, Kevin a început să facă demonstraţii în cadrul unor biserici spiritualiste din diferite părţi ale Marii Britanii.

„Filozofia spirituală este cu mult mai importantă decît clarviziunea, menţionează Kevin. Extrem de mulţi mediumi sînt cu adevărat oameni cu calităţi de medium. Mediumii spirituali nu s-au născut aşa. Ei există pentru un motiv anume şi pentru un scop. Eu nu mi-am văzut niciodată ghizii spirituali, mai adaugă Kevin. Nici nu am nevoie să-i văd. Dacă vibrezi de dragoste şi de lumină, mai mult nu îţi trebuie să ştii“.

Deşi Kevin crede în reîncarnare, el spune că „oamenii nu trebuie să pună prea mult accent pe vieţile anterioare. Faptul că îţi trăieşti viaţa acum, specifică el, este foarte important“. După ce şi-a părăsit serviciul din Poliţie, Kevin a îndeplinit funcţia de consultant de Securitate. În această perioadă, a avut viziunea unei femei – necunoscută lui – a cărei fiică a murit în dezastrul de la Lockerbie. „Mi s-a arătat un incendiu, trupuri de oameni sfîrtecate şi un avion despicat în trei, declară Kevin. Mi s-a spus un nume, apoi am auzit cuvintele: «Avea 20 de ani în ziua în care a murit»“. Ca medium, Kevin recunoaşte că „am o mare responsabilitate. Noi ne ocupăm de vieţile oamenilor şi de emoţiile lor. Ei vin la noi atunci cînd pierd pe cineva drag, cînd o căsnicie se destramă şi atunci cînd vor să le eliberăm casele de entităţi nedorite, sau forţe malefice. Avem nevoie de învăţători spirituali, mediumuri de o adevărată spiritualitate. Avem nevoie să ne răspîndim învăţătura în cărţi sau – aşa cum fac eu – la radio şi TV“.

În viziunile sale, Kevin a putut vedea cum „Ziua de Apoi este planificată; Dumnezeu va prelua conducerea lumii mai devreme decît ne gîndim noi. Pămîntul nu va exploda după propriile sale axe sau ceva în genul ăsta, explică Kevin. Stă în puterea oamenilor să se schimbe şi asta se va întîmpla într-o perioadă de pace, dragoste şi armonie. De-abia atunci vom realiza că esenţa lui Dumnezeu este de o putere extrem de mare, mai mare decît sîntem noi capabili să credem. Oamenii vor simţi şi vor vedea ei înşişi asta“.

Oricine poate deveni clarvăzător (1)

Istoricul Clemence Amiel a publicat, de curînd, cartea intitulată „A pătrunde nevăzutul“, în care demonstrează natura darului premoniţiei.

Cel mai adesea, revelaţiile ne vizitează în momentul cînd sîntem pe punctul de a aţipi, sau invers, cînd ne trezim, adică atunci cînd creierul ni se află oarecum într-o stare semiactivă. Ori, dimpotrivă, cînd creierul este extrem de obosit, încît s-a deconectat, după cum afirmă autoarea, colaboratoare a Centrului Naţional pentru Cercetări Ştiinţifice (Academia Franceză de Ştiinţă). Pe scurt, atributul premoniţiei, capacitatea de a anticipa un eveniment, o posedă nu numai clarvăzătorii. Pur şi simplu, toţi aceştia au reuşit să-şi dezvolte anumite aptitudini ce ne sînt proprii tuturor, numai că ei reuşesc să le utilizeze din plin, pe cînd alţii, nu.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI