Fenomene Paranormale în Criminalistică (39)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Premoniţia morţii (4)

* Un caz cu adevărat senzaţional, care dovedeşte că visele au într-adevăr putere premonitorie şi că, mai mult, ele ne pot călăuzi destinul, este relatat de revista „Paranormal News“ din Miami, Florida. Este vorba de John Podorsky, un emigrant polonez, care şi-a părăsit patria natală după cel de-al II-lea război mondial, stabilindu-se în SUA. La vîrsta de 16 ani, la Varşovia, polonezul a avut un vis care îl teroriza nu numai prin conţinutul său, dar şi prin frecvenţa cu care se repeta. Se făcea că, în timpul unei furtuni, un armăsar, rămas fără supraveghere, s-a apropiat de el, apoi s-a ridicat în două picioare şi l-a lovit cu copitele în creştetul capului, omorîndu-1 pe loc. Părinţii tînărului l-au dus la mai mulţi medici. Aceştia au pus visul pe seama faptului că tatăl, fiind medic veterinar, petrecea mult timp în compania cailor, luîndu-şi fiul după el în grajduri. Mama lui, însă, de origine ţigănească, l-a dus la o ghicitoare, care i-a prezis acelaşi lucru: „Îţi vei găsi moartea din cauza loviturii unui cal alb“. Pentru a întoarce destinul, tînărul Jan Podorsky – cum se numea pe atunci – a renunţat să studieze medicina veterinară, care era o tradiţie în familia lui, îndreptîndu-se spre Politehnică. A hotărît chiar să emigreze în SUA, numai pentru a fi cît mai departe de casă, locul unde aflase că viaţa îi va fi curmată brutal de copita unui cal alb. Timp de 50 de ani, John Podorsky s-a ţinut departe de tot ce era legat de cai: concursuri hipice, trăsuri, expoziţii unde erau desene cu cai, echitaţie, îmbrăcăminte sau alte obiecte care să conţină desene cu cai şi, spre marele haz al tuturor cunoscuţilor săi, nu s-a atins nici măcar o dată în viaţă de cunoscuta marcă de whisky „White Horse“ (Calul alb).

Într-o vară, aflat în vacanţă în Florida, împreună cu soţia, John Podorsky a fost surprins de o furtună pe una din străzile oraşului. A traversat strada, îndreptîndu-se spre un gang unde se adăpostiseră mai multe persoane. Dar n-a mai apucat să intre la adăpost. Un imens panou de fier s-a desprins de la unul dintre etaje şi l-a izbit în creştet, cu unul din colţuri, omorîndu-1 pe loc. Atît soţia acestuia, cît şi trecătorii îngroziţi au putut citi pe panou: „Agenţia hipică White Horse (Calul alb)“. Fără comentarii…

* Este pentru a 4-a oară cînd Clara are un coşmar îngrozitor, în care îl vede pe William, soţul ei, mort, cu un vultur deasupra capului. William, de profesie camionagiu, răspunde din ce în ce mai enervat la elucubraţiile soţiei sale. El este un tip cu picioarele pe pămînt şi nu crede în astfel de premoniţii. Meseria de camionagiu nu este o meserie uşoară, mai ales atunci cînd trebuie să parcurgi distanţe interminabile. El trebuia să plece din Fort Worth Texas, unde locuia, şi să ajungă la Sacramento, California. În timp ce-şi bea cafeaua, Clara continua să-i spună: „Te-am văzut în ghearele unui vultur care se înălţa cu tine spre cer, în timp ce, în depărtare, bătea miezul nopţii…“.

William încerca s-o consoleze, spunîndu-i rîzînd: „Sînt prea greu ca să fiu dus spre cer de un vultur!“. Apoi o îmbrăţişează pentru ultima oară şi pleacă spre garajul unde-l aştepta camionul. Şi lunga călătorie începe. Era aproape de amiază cînd o pasăre uriaşă îi izbeşte parbrizul, dar, din fericire, nu reuşeşte să-l spargă complet.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI