Fenomene Paranormale în Criminalistică (40)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Premoniţia morţii (5)

Izbirea păsării uriaşe de parbriz, îl pune, totuşi, pe gînduri. William îşi aminteşte de visul soţiei sale şi începe să fie cuprins de o oarecare nelinişte. La ora prînzului îi telefonează Clarei pentru a o linişti. Aceasta, însă, nu reuşeşte să-şi înlăture teama. Ceva îi spunea că nu-şi va mai vedea soţul niciodată. William îşi continuă drumul, gîndindu-se la păsări. Teama începe să pună stăpînire pe sufletul lui cînd, în timp ce rula cu 80 la oră, i se sparge un cauciuc. N-are timp să se mai gîndească dacă se află vreun vultur prin apropiere: se cramponează de volan, reuşind să menţină camionul pe şosea. Se aude un zgomot: pentru a doua oară i se sparge cauciucul, însă şoferul este nevătămat! Seara, se opreşte în faţa unui mic restaurant cunoscut, dintr-un sat prin care nu trecuse niciodată pînă atunci. Ştia că cele 2 incidente întîrziau ajungerea la destinaţie. Atunci, a intrat şi s-a aşezat la o masă. În timp ce citea meniul, i-a căzut privirea pe emblema restaurantului: „La vulturul lui Florence“.

Mîncînd, gîndul îi zbura la nevastă-sa. Să fie oare visul ei premonitoriu? Dar se linişteşte repede. Acest loc este foarte calm, ce pasăre ar putea să mă ducă de aici? – gîndea el.

Şi, în timp ce cerea o cafea şi nota de plată, în restaurant au intrat alţi doi camionagii, care au început să se certe. William nu s-a amestecat în discuţia lor şi, după ce a arătat actele poliţiştilor chemaţi de patronul restaurantului, din cauza celor doi scandalagii, s-a urcat în camion şi şi-a continuat drumul.

Era ora 23,50 şi mai avea destui kilometri de parcurs. Oboseala începuse să-şi spună cuvîntul. Pentru că se forţa să vadă bine şoseaua şi farurile maşinilor cu care se întîlnea, începuse să-l doară ochii. Se opreşte o clipă pe marginea şoselei să se odihnească. Opreşte motorul, farurile rămînînd, însă, aprinse, şi-şi sprijină capul pe speteaza scaunului. Îşi aprinde o ţigară şi începe să se gîndească acasă, unde, cînd se va reîntoarce, peste 48 de ore, va rîde de premoniţiile soţiei!

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI