Fenomene Paranormale în Criminalistică (41)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Premoniţia morţii (6)

Întrebîndu-se dacă visul soţiei este premonitoriu, William coboară din camion şi, ca să-şi dezmorţească picioarele, începe să sară pe şosea. Nu vede camionul care vine cu mare viteză în spatele lui şi care-1 loveşte cu aripa, proiectîndu-l în mijlocul şoselei. Şocul a fost atît de puternic, încît William a murit pe loc. Acele ceasului său s-au oprit cu un minut înainte de miezul nopţii. Şi pe calandrumul camionului german care i-a întrerupt cursa strălucea un maiestuos vultur regal.

* Richard Meese (12 ani) din Wordsley, regiunea West Midlands din Marea Britanie, a fost ucis, pe cînd traversa strada, de către o femeie, în vîrstă de 21 de ani, care accelerase la stop, pe roşu, intrînd direct în el.

Richard a murit în octombrie anul trecut. Linda, mama îndurerată, a găsit o casetă rătăcită, pe care băiatul îşi prezice, în mod straniu, propria tragedie. Conform spuselor Lindei, Richard se distra spunînd că este disc-jockey (crainic care prezintă la radio muzică înregistrată pe discuri). Avea obiceiul să treacă în revistă programele de la televizor, pe care le refăcea, la el în dormitor, folosind un microfon şi un casetofon.

Se spune că acest comentariu macabru asupra trecerii lui în lumea de dincolo nu avea absolut nici o legătură cu restul. Băiatul descrie cum trece strada în drum spre şcoală, cînd vede, deodată, apropiindu-se de el o maşină condusă de o femeie.

În urma impactului, Richard povesteşte cum este dus într-o clădire mare şi cum îi este cu neputinţă să deschidă ochii. Mai spune că-l doare o mînă şi că la picioare nu fusese lovit.

Prezicerea se încheie cu următoarele cuvinte triste: „M-au pus într-o cutie de lemn. M-au despuiat de haine… adio“. Linda a explicat că, doar la 6 săptămîni după înregistrare, Richard şi-a dat duhul în urma unor traumatisme craniene. Unul din braţe îi era strivit. Picioarele, însă, nu-i fuseseră atinse. Cînd l-a văzut la spital, era dezbrăcat. „Tot ce a spus e misterios, afirmă ea. Nu ştiu dacă el chiar credea ce spune, dar e aproape ca şi cum şi-ar fi prevăzut moartea. Cînd am mers să-l vedem la spital, loviturile pe care le descrisese erau exact ca acelea reale“.

* După un coşmar îngrozitor care i-a prevestit moartea, tînăra americană Jill McCartney a căpătat convingerea de nezdruncinat că nu se va mai întoarce dintr-o îndelung proiectată excursie în Anglia. Şi-a scris testamentul, dînd chiar instrucţiuni asupra felului cum ar dori să decurgă propria înmormîntare.

Din nefericire, ciudata premoniţie a lui Jill a devenit realitate – fata de 26 de ani a fost una dintre victimele unui accident de maşină petrecut în Anglia. „Cu numai cîteva zile înainte de a pleca, povesteşte cu greu, abia stăpînindu-şi durerea, Jeffrey, fratele lui Jill, sora mea a avut un vis îngrozitor. Se făcea că pleca împreună cu mama şi cu tata, aşa cum fusese stabilit, dar că se întorceau numai ei. Şi exact aşa s-a şi întîmplat. Nu se poate explica acest lucru, dar e sigur că era convinsă că o să moară“.

Jill nu numai că şi-a scris testamentul cu 2 zile înainte de a pleca spre Anglia, dar şi-a rugat familia s-o îmbrace, atunci cînd va fi aşezată în sicriu, în blugii săi favoriţi şi cu tricoul care îi plăcea cel mai mult. De asemenea, a afirmat că s-ar bucura dacă la înmormîntarea ei prietenii şi cunoscuţii ar aduce baloane în loc de flori. De asemenea, a spus că şi-ar dori să fie înmormîntată cu o păturică roşie zdrenţuită, pe care o păstrase, ca pe o comoară, încă de la vîrsta de 3 ani.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI