Fenomene Paranormale în Criminalistică (45)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Misterul gemenilor telepatici (3)

„În primăvara anului 1977, într-o sîmbătă, am plecat singur la cumpărături. De obicei, merg împreună cu sora mea, dar, în acea zi, ea era plecată la o prietenă şi a fost singura dată cînd nu eram însoţit de Charlotte. După ce am colindat mai multe magazine şi am făcut cumpărăturile pentru întreaga familie, m-am întors la staţia de autobuz. După doar 5 minute a sosit autobuzul, dar, cînd să urc, un taxi a oprit brusc în faţa maşinii şi Charlotte a srigat puternic: «Daniel, nu te sui în autobuz, eşti în mare pericol! Hai să mergem acasă cu taxiul!». Am urmat sfatul lui Charlotte şi nu am dat nici o importanţă la prezumptiva situaţie periculoasă în care m-aş fi aflat dacă aş fi luat autobuzul. Abia a doua zi am aflat, cu surprindere, citind ziarul, că respectivul autobuz fusese implicat într-un tragic accident de circulaţie, soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi. Am înţeles şi ştiu acum că sora mea, Charlotte, poate anticipa corect viitorul meu. Şi pot spune că de acelaşi lucru sînt capabil şi eu, adică să prevăd anumite evenimente neplăcute din viaţa ei. Noi ţinem foarte mult unul la celălalt şi nu considerăm ieşit din comun acest lucru“ – a declarat Daniel Proctor.

Dar Charlotte şi Daniel Proctor nu reprezintă singurul caz de acest gen, gemenii telepatici sînt prezenţi astăzi în toată lumea, cercetătorii fiind încă incapabili a explica fenomenele.

Nettie Porter a suferit un accident de maşină în Londra şi a fost transportată imediat la spital. Piciorul stîng i-a fost fracturat. În aceeaşi clipă, sora ei geamănă, Nita, aflată în Statele Unite, la mii de kilometri distanţă, a căzut brusc pe stradă şi şi-a fracturat piciorul stîng în acelaşi loc.

Doi gemeni identici din Germania, care au fost separaţi şi înfiaţi de alte familii imediat după naştere, s-au întîlnit întîmplător după 35 de ani. Amîndoi fuseseră botezaţi cu acelaşi nume, Karl, amîndoi aveau aceeaşi meserie, magazioner, lucrînd, în oraşe diferite, la filialele aceleiaşi firme. De asemenea, amîndoi fuseseră căsătoriţi de două ori, în acelaşi interval de timp, fostele lor soţii purtînd acelaşi nume, Linda şi, respectiv, Betty. „În conformitate cu vechile superstiţii, gemenii sînt consideraţi a fi mult mai apropiaţi de spiritul universal decît ceilalţi copii. Puterile lor speciale au provocat întotdeauna intrigă, mister sau frică. În timpurile străvechi, oamenii aveau o asemenea teamă de gemeni, încît preferau să-i omoare decît să se expună unor pericole iminente. Şi astăzi, cu toate dovezile despre puterile lor telepatice sau de premoniţie, studiate într-un context strict de specialitate, cercetătorii nu pot da explicaţii asupra genezei acestor fenomene misterioase. Puterile supranaturale ale gemenilor rămîn, încă, aşa cum au fost întotdeauna, un lucru straniu, imposibil de descifrat“, a declarat Robin Smith, profesor de parapsihologie la Universitatea din Atlanta.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI