Fenomene Paranormale în Criminalistică (45)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Misterul gemenilor telepatici (2)

Din punct de vedere biologic, gemenii se pot clasifica în gemeni identici, care se mai numesc monozigoţi, sau univitelini, şi gemeni neidentici, care mai poartă denumirea de dizigoţi, sau bivitelini. Gemenii univitelini provin din acelaşi ovul fecundat care, ulterior, se divide în două sau mai multe părţi identice, rezultînd copii, întotdeauna, de acelaşi sex. Gemenii bivitelini provin, însă, din două ovule diferite, fecundate în acelaşi timp, iar sexul copiilor poate fi identic sau diferit. Anatomia şi fiziologia pot explica lesne asemănarea fizică şi chiar psihică dintre cei doi gemeni, prin simplul fapt că bagajul lor genetic este acelaşi. Se ştie de multă vreme că gemenii au, în general, preferinţe şi gusturi asemănătoare, iar acest lucru nu uimeşte pe nimeni. Marele mister provine, însă, din incapacitatea medicilor de a explica o telepatie permanentă şi la nivel subconştient, existentă între anumite perechi de gemeni. Conform unui studiu, întocmit de cercetătorii americani de la Universitatea din Washington, doar o pereche de gemeni dintr-o mie ar avea această extraordinară însuşire, de permanentă telepatie.

Charlott şi Daniel Proctor reprezintă, fără îndoială, perechea de gemeni cu capacităţile paranormale care continuă să-i uimească, efectiv, pe cercetătorii din acest domeniu. Ei se află sub o permanentă supraveghere din partea experţilor americani, care păstrează o discreţie absolută asupra acestui bizar caz. Cei doi adolescenţi sînt gemeni bivitelini, fapt ce amplifică uimirea cercetătorilor, care îi catalogaseră ca „gemeni telepatici“ doar pe cei identici univitelini. Părinţii lor îşi aduc perfect aminte că cei doi copii aveau vise identice la vîrsta de 4 ani. Erau obsedaţi de rechini, care apăreau în fiecare noapte în visele lor, avînd adevărate coşmaruri. Cu toate că dormeau în camere separate, ei visau în tandem. Cînd Charlotte începea să ţipe în somn, în acelaşi moment ţipa şi Daniel. A doua zi, cei doi copii îşi povesteau visele şi remarcau că erau identice.

În anul 1975, Charlotte, petrecîndu-şi vacanţa, într-o tabără de elevi, în Franţa şi-a luxat glezna piciorului drept la gimnastică. După ce s-a reîntors acasă, în Statele Unite, a remarcat că şi Daniel şchioapătă uşor din acelaşi motiv: îşi luxase glezna dreaptă. Accidentul s-a petrecut simultan, în acceaşi zi şi exact la aceeaşi oră!

În vara anului 1976, cei doi gemeni au dat examenul de sfîrşit de an la disciplinele Limba Engleză şi Matematică. Nu se dau note, se acordă doar calificative sub formă de procente.

Spre surprinderea profesorilor şi a cercetătorilor, cei doi gemeni au abordat subiecte diferite, dar, cu toate acestea, calificativul lor a fost acelaşi: 56 la sută la prima lucrare şi, respectiv, 62 la sută la cea de-a doua. Punîndu-i sub o atentă supraveghere medicală, cercetătorii au mai remarcat un lucru bizar; cînd unul dintre ei începe să fredoneze o melodie, în acelaşi timp, celălalt cîntă aceeaşi melodie.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI