Fenomene Paranormale în Criminalistică (46)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Misterul gemenilor telepatici (4)

Să urmărim cîteva cazuri deosebit de interesante despre gemenii… infractori, relatate de doamna Adina Mutăr, reporterul special al cotidianului „Ziarul“, în numărul din 9 august 2004. Nu se poate determina dacă şi în ce măsură există o „predispoziţie genetică“ de a deveni infractor. Mulţi cercetători susţin, însă, cu tărie această opinie şi consideră că mediul educaţional nu are puterea de a influenţa prea mult „destinul“ unui om, acesta fiind ,,prestabilit“ ereditar. Dovadă stau, spun specialiştii, cuplurile de gemeni care – crescuţi împreună sau separat – au îmbrăţişat aceeaşi „carieră“: de infractor.

În „Ziarul“, descoperiţi poveştile unor astfel de gemeni, certaţi cu legea. 4 august 1983. Taximetristul Marin B. se plictisea amarnic în Piaţa Universităţii. Luna august era „moartă“, majoritatea clienţilor fideli plecînd în concediu. „Schimbi locul, schimbi norocul“, gîndeşte Marin, pornind motorul. Voia să se ducă în alt punct, Piaţa fiind cam pustie la ora aceea. Dar nu apucă să plece. Doi tineri s-au urcat în taxi şi au comandat scurt:

– La Cernica!

Marin crede că i-a pus Dumnezeu mîna-n cap. Pînă la Cernica era o cursă „frumoasă“, nesperat de bună. Se înveseli dintr-odată şi începu să sporovăiască. La început, tinerii îi răspunseră, chiar dacă monosilabic. Îi privise în oglinda retrovizoare. Erau tunşi scurt, milităreşte, îmbrăcaţi îngrijit. Nu-i era teamă că va fi păcălit, cum mai fuseseră colegi de-ai lui, chiar pe ruta asta. Nu erau vorbăreţi, dar Marin tot îi mai sîcîia cu cîte o întrebare. Pe Şoseaua Pantelimon, la ieşirea spre Cernica, îi întreabă unde anume merg. Tinerii nu răspund. Marin, privindu-i în oglindă, simte un fior rece pe şira spinării: băieţii erau ca leşinaţi, avînd spume la gură.

Fără să mai stea pe gînduri, Marin întoarce maşina şi bagă „sandale“, aprinzînd farurile intermitent, semn că se afla într-o situaţie de urgenţă.

– Doamne, Dumnezeule, ce ghinionul dracului pe capul meu! Cu ce-oi fi greşit, măiculiţă?!

La Spitalul de Urgenţă, dă năvală în camera de gardă, mai să dărîme personalul medical.

– Haideţi, că n-aţi mai văzut aşa ceva!

Medicii chiar nu mai avuseseră un asemenea caz, „la indigo“. Băieţii erau în comă. Asupra lor s-au găsit bilete de voie şi carnetele de militari în termen. Erau fraţii gemeni Ion şi Godin Cercel, recrutaţi în luna mai. Medicii de la Spitalul de Urgenţă n-aveau nici o îndoială că cei doi înghiţiseră ceva, cu gîndul de a se sinucide. Speraseră că taximetristul n-o să observe că-şi dau duhul pe bancheta din spate? Greu de crezut. Să fi vrut să fie salvaţi? Au anunţat Miliţia şi unitatea militară unde îşi efectuau stagiul pentru elucidarea misterului, în timp ce se pornise o cursă contra cronometru pentru salvarea lor.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI