Fenomene Paranormale în Criminalistică (7)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

O clarvăzătoare contra mafiei drogurilor

Dorothy Altea este o celebră clarvăzătoare din Los Angeles. Poliţiştii de la Brigada antidrog i-au cerut sprijinul pentru că înregistrau numai insuccese în acţiunile lor împotriva cartelului drogurilor. Şeful brigăzii şi adjunctul său bănuiau că în mijlocul lor se afla un poliţist corupt, care îi prevenea pe mafioţi.

Auzind despre ce este vorba, Altea le-a cerut o hartă cu locurile în care acţiona cartelul drogurilor. După 3 sferturi de oră de tăcere şi concentrare asupra hărţii, Altea le-a spus că printre ei nu se află nici un trădător, au, însă, un adversar de temut în tabăra contrabandiştilor. Ofiţerii au fost mulţumiţi de răspuns, dar deosebit de nelinştiţi de noul personaj adus de Altea în scenă.

După alte 20 de minute de transă, Altea le-a furnizat ofiţerilor şi inspectorilor date uimitoare. De mai bine de 3 ani, 2 personaje, nu unul, se puseseră la dispoziţia cartelului drogurilor, pentru retribuţii de ordinul milioanelor de dolari. „Pe cel mai în vîrstă îl cheamă Bernie, pe cel mai tînăr, Robin. Datorită priceperii lor, operaţiunile voastre au început să eşueze!“, a declarat vizionara.

Pe baza indiciilor date de Altea, investigaţiile comisiei au confirmat spusele ei. Într-adevăr, potrivit datelor arhivate, prelucrate pe calculator şi completate cu informaţii culese de la veteranii de război, Bernie Hutton (56 ani) participase la războiul din Vietnam, cu mai bine de 20 de ani în urmă, după care a fost repatriat, cu gradul de sergent de puşcaşi marini. El se distinsese în mod deosebit în trupele de gherilă din jungla de pe Mekong, ajungînd, ulterior, să instruiască grupe de comando, care s-au dovedit extrem de eficace. Robin Baffin, mai tînăr cu 10 ani ca el, era un puşcaş marin deosebit de crud, care nu lua niciodată prizonieri, ucigîndu-i pe loc pe cei care se predau. După terminarea războiului, se pare că cei doi s-au despărţit o vreme. Datele furnizate de Poliţie relevau că s-au întlnit din nou, în 1982, cînd au început să instruiască, împreună, în fosta RDG, combatanţi din Orientul Mijlociu. Din 1990, au fost semnalaţi în Columbia, începînd de atunci, se pare, colaborarea lor cu cartelul drogurilor.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI