Fenomene Paranormale în Criminalistică (8)

in Lecturi la lumina ceaiului

O clarvăzătoare contra mafiei drogurilor

La 15 iulie 1994, comisia obţine aprobarea de a colabora cu clarvăzătoarea Altea pentru a-i captura pe Hutton şi pe Baffin. Instalată într-un apartament luxos dintr-un hotel din Los Angeles, Altea, împreună cu comisarul Parcatti şi oamenii lui, a început operaţiunea de „filare“ a celor doi. Asta însemna că, zi de zi, cîte 4-5 ore, Altea se concentra intens, încercînd să descifreze, de la mii de km distanţă, intenţiile şi planurile lui Hutton şi Baffin. Ideea era de a afla din timp orice mişcare a celor doi, care ar fi putut permite organizarea unei acţiuni de capturare. Au trecut mai bine de 3 luni pînă cînd s-a ivit ocazia favorabilă. Travestit în om de afaceri, Hutton avea să fie, pe 19 octombrie, la o mare bancă din Ciudad de Mexico, pentru a trata o operaţiune de „spălare“ a banilor. Urma să fie însoţit doar de 3 oameni de încredere, dintre care unul deghizat în femeie. Baffin nu era printre ei.

Pe 19 octombrie, agenţii federali, împreună cu poliţia mexicană, au pus la punct capturarea lui Hutton. La 30 km de Ciudad de Mexico, limuzina cu cei 4 contrabandişti a fost oprită, ei fiind somaţi să iasă afară din maşină cu mîinile la ceafă. În momentul în care un poliţist încerca să-i pună cătuşele, Hutton a declanşat grenada defensivă, pe care o avea la brîu. Explozia ei l-a sfîrtecat, omorînd pe loc 2 poliţişti şi rănind alte 4 persoane.

La cîteva săptămîni după anihilarea lui Hutton, Altea cere un ajutor consistent inspectorului Parcatti, precizînd că Baffin, camaradul lui Hutton, aflase că ea îi sprijinea pe poliţişti şi jurase să se răzbune. „Va veni aici personal, mă va lua ostatică şi se va retrage, în siguranţă, în munţii lui, după ce mă va omorî!“, spune ea inspectorului. Era foarte tulburată, deoarece Baffin era mult mai greu de „citit“ decît Hutton. Parcatti întăreşte paza la camera lui Altea, cerîndu-i lui Ambrose Dexter, directorul hotelului, să întărească securitatea clădirii. „Să fie neapărat o femeie la mine!“ cere, în mod ciudat, Altea. Angie Anderson, o strălucită agentă FBI, este chemată să stea, zi şi noapte, în apartament cu Altea. Întrebată cînd va ataca Baffin, prezicătoarea răspunde că nu ştie precis, dar că va fi cît de curînd.

Într-adevăr, pe 17 noiembrie 1994, Baffin dă lovitura, luîndu-i pe toţi prin surprindere.

Dînd impresia unui partener de afaceri (avea mustăcioară şi ochelari), el se aşeză, în aceeaşi zi, pe la orele 14, la masa unde prînzea directorul hotelului, Ambrose Dexter. Acesta mînca, de obicei, la un mic restaurant, aflat nu departe de hotelul pe care îl conducea şi în care era găzduită Altea. Ameninţîndu-l cu pistolul, ascuns în buzunarul hainei, Baffin îl somează pe Dexter să îl conducă la apartametul lui Altea, spunînd poliţiştilor că este un specialist în probleme de securitate. Directorul hotelului, urmat la doi paşi de Baffin, care stătea cu mînile în buzunare, trece prin toate filtrele pînă la apartamentul lui Altea. Cînd au intrat, poliţistul care le deschise uşa, cade în vestibul, împuşcat de glonţul pistolului mînuit de Baffin. În livingul apartamentului, Altea îi aştepta cu braţele încrucişate la piept. „Ai venit ca să mori!“, îi spuse ea simplu lui Baffin. „Aiurea, voi o să muriţi! Am să vă leg strîns cu un şnur plin cu grenade şi o să vă ţin lîngă mine pînă mă văd înapoi în munţi. Şi, acolo, o să explodaţi ca Hutton!“, zice Baffin.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI