Fenomene Paranormale în Criminalistică (9)

in Lecturi la lumina ceaiului

„Detectorul“ de bombe

Bill Northon (45 ani) din Detroit (SUA) este cunoscut datorită capacităţii sale de a descoperi locurile în care sînt ascunse bombe. Adesea, el a ajutat echipele de genişti să dezamorseze la timp bombele, prevenind, astfel, numeroase acţiuni teroriste.

„La început, cînd am avut prima viziune, a fost vorba despre o bombă pusă într-o maşină-capcană. Imaginea acesteia îmi revenea, obsedant, în minte. Am anunţat Poliţia, avertizîndu-i pe ofiţeri asupra a ceea ce urma să se întîmple. M-au crezut nebun, dar un terorist i-a sunat, anunţîndu-i acelaşi lucru. Astfel, i-am ajutat să descopere maşina respectivă şi să dezamorseze bomba, în timp util! Cel mai greu caz la care am participat a avut loc în luna octombrie a anului 1999. Într-o noapte, am visat o bombă care era amplasată la sediul unei bănci din Detroit, dar n-o puteam localiza cu precizie. Deşi vizualizam banca, nu reuşeam să văd unde era amplasată bomba. Am avut nevoie de 30 de minute de concentrare maximă, pentru ca, în final, să descopăr că bomba se afla într-un canal de scurgere, care trecea pe sub sediul băncii. Acum, Poliţia colaborează frecvent cu mine. De multe ori mi s-a propus să ocup un post în Poliţie, dar am refuzat. Nu am nevoie de post şi nici nu doresc bani pentru ceea ce fac. Am norocul de a avea această capacitate şi sînt fericit să le pot fi util semenilor mei“, a declarat Bill Northon.

Oameni capabili să vadă, să audă

şi chiar să miroasă lucruri care se află la sute de kilometri distanţă de ei (1)

Oamenii de ştiinţă americani consideră că, în prezent, pe glob se află în jur de 10.000 de clarvăzători, capabili să vadă, să audă şi chiar să miroasă lucruri care se află la sute de kilometri distanţă de ei.

Unul dintre cazurile cele mai interesante este cel al Helenei Busk, din Toledo, Ohio (SUA). Într-o seară, înainte de a adormi, a sesizat tot felul de lucruri ciudate: vedea un om plimbîndu-se prin curte, îl auzea vorbind cu animalele, simţea în nări mirosul de iarbă de la ferma lui. Credea că este un vis, dar, în cea de a doua seară, totul s-a repetat. La fel şi în a treia, şi în a patra. Agasată, femeia s-a hotărît să cerceteze dacă acea fermă şi persoana respectivă existau cu adevărat. S-a concentrat mai mult decît de obicei şi a reuşit să citească adresa pe un plic aflat pe o masă: John Marrow, Sioux City (Dakota de Nord). Asta însemna o distanţă de peste 900 km de locul în care se afla ea. A doua zi, dis-de-dimineaţă, a pornit spre Sioux City. Cunoştea împrejurimile, doar le „văzuse“ de atîtea ori, deci nu i-a fost greu să găsească ferma lui John Marrow. Totul era exact aşa cum văzuse: iarba, animalele, pînă şi John avea aceeaşi voce pe care o „auzise“. Helen i-a povestit medicului ei psihiatru ceea ce i s-a întîmplat: acesta le-a povestit unor prieteni şi, aşa, cazul ei a făcut mare vîlvă în SUA. Au apărut şi alţi clarvăzători.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI