FENOMENE STRANII ÎN ROMÂNIA (3)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Anomalii şi sunete sinistre (2)

Maria D. şi-a continuat relatarea: ,,După ce am ajuns acasă, prietena mea, deşi încă se mai simţea rău, a aprins 3 din beţişoarele parfumate pe care le cumpărasem şi a început să răspîndească mirosul degajat de ele prin casă. Imediat după ce a terminat acest scurt ritual, starea de rău i-a dispărut la fel de brusc cum a apărut. Din acel moment, nu s-a mai întîmplat nimic straniu, şi amîndouă ne-am putut bucura în linişte de ultimele zile ale şederii noastre la Buşteni. La cîteva zile după ce ne-am întors în Bucureşti, am primit un telefon de la amica mea, care mi-a spus că din pozele scoase de pe aparatul foto, mai este una, făcută în grădina Castelului Cantacuzino, în care apare ceva inexplicabil. Este vorba despre o poză ce surprinde panorama oraşului Buşteni, cu munţii împăduriţi, în fundal. În fotografie se observa, clar, o siluetă neagră, cu o formă sinistră, care plutea deasupra brazilor ce acopereau munţii. Intrigată, prietena mea a trimis poza unui specialist, care a spus, cît se poate de ferm, că nu poate fi vorba de vreo pasăre ce zbura în zonă, sau de vreo pată de murdărie de pe lentila aparatului. În opinia expertului, sînt şanse foarte mari ca poza să fi surprins o manifestare paranormală autentică”.

În ceea ce priveşte sfera luminoasă prezentă în cealaltă fotografie, există mai multe teorii cu privire la apariţia acestor sfere pe peliculă. Unele susţin că ele apar în momente de concentrare şi linişte, iar culoarea lor poate avea o anumită semnificaţie. Alte teorii spun că aceste sfere luminoase pot fi spiritele celor care au locuit într-un anume loc, sau că ele pot fi chiar spiritele maeştrilor din trecut, care au atins ascensiunea şi apar, din cînd în cînd, pentru a transmite cîte ceva din cunoaşterea lor acelora care sînt, acum, în căutarea iluminării. Totuşi, cele mai răspîndite teorii despre ,,orbi” sînt cele care susţin că aceştia sînt forme prin care diverse spirite şi entităţi se manifestă pentru a-şi face cunoscută prezenţa.

La relatarea anterioară, Maria D. adaugă: ,,Pe Strada Gheorghe Doja, din Buşteni, în capătul opus Castelului Cantacuzino, există un teren cu un mic deal, care duce spre muntele acoperit de copaci. În această zonă se petrec numeroase fenomene inexplicabile. În luna septembrie a anului 2012, am avut ocazia să merg de cîteva ori pe acest teren şi să fac mai multe poze. În multe dintre aceste poze au apărut sfere luminoase care pluteau deasupra terenului, sau printre copaci. În plus, în două dintre fotografii au apărut nişte lumini inexplicabile, care pluteau printre arbori, în locuri unde, cu ochiul liber, văzusem clar că nu se afla nimic. În faţa obiectivului aparatului foto nu exista nimic care să reflecte sau care să genereze lumina”.

Acest fenomen a fost raportat de mulţi turişti şi localnici. Ei susţin că, în anumite zone din Buşteni, sînt urmăriţi de lumini ciudate, fără vreo sursă vizibilă. În alte cazuri, aceste lumini nu pot fi zărite cu ochiul liber, dar apar în poze, plutind deasupra, sau printre copaci. Fenomenul este similar cu acela figurînd în mărturiile oamenilor care au vizitat Pădurea Hoia-Baciu, de lîngă Cluj, şi care, de asemenea, au surprins, în imaginile foto, astfel de lumini plutitoare.

O multitudine de anomalii

În zona Bucegilor se vorbeşte mult de o altă anomalie, şi anume portalurile. Au fost destule cazuri în care turiştii aflaţi în Valea Urlătorii au declarat că au întîlnit oameni complet dezorientaţi – aceştia nu ştiau deloc unde se află, sau credeau că sînt în cu totul altă parte: fie în Valea Albă, fie în Valea Cerbului. Legendele din zonă vorbesc de nişte portaluri care leagă Valea Urlătorii de Valea Albă, sau de Valea Cerbului. O posibilă explicaţie ar fi că respectivii oameni au trecut, fără să-şi dea seama, printr-un astfel de portal, ajungînd în Valea Urlătorii.

Alte apariţii şi portaluri au fost raportate în zona cunoscută sub denumirea de Fisura Albastră. Vîrful Caraiman şi Vîrful Coştila nu sînt unite, între ele existînd această zonă, Fisura Albastră, cunoscută pentru fenomenele paranormale care se petrec aici. Dar, probabil una dintre cele mai periculoase manifestări paranormale din zona Bucegilor este cărarea ireală. Mergînd pe traseul ce porneşte din faţa Băncii Reginei, trecînd prin Valea Comorii şi urcînd, apoi, pe Jepii Mici, se poate ajunge în zona în care îşi face apariţia acest fenomen. Este vorba de o cărare care, în realitate, nu există, dar care, uneori, în anumite condiţii, capătă contur, apărînd alături de adevărata cărare. Ea măsoară în jur de 20 de centimetri şi, potrivit legendei, toţi aceia care păşesc pe ea, părăsind cărarea adevărată, mor, sau dispar pentru totdeauna.

Pe vîrfurile Bucegilor au fost înregistrate radiaţii de nivel crescut, a căror prezenţă nu a putut fi explicată. În partea de est a Masivului Bucegi se află zona numită Şapte Izvoare. În urma cercetării probelor recoltate de aici s-a constatat că încărcătura de bacterii din apă este zero, fapt unic pe glob. Dacii numeau acest loc ,,Zona nemuririi”, iar legendele acestora despre sistemul de tuneluri subterane care străbate munţii încă mai au ecou. Astfel, atît oraşul, cît şi Munţii Buşteni, rămîn o zonă pitorească, în care normalitatea vieţii de zi cu zi se îmbină, în mod constant, cu o serie de enigme din sfera paranormalului.

Sfîrşit

YAMI KAMUI-KRUEGER

COMENTARII DE LA CITITORI