Fenomenul OZN – apariţii celebre (1)

in Lecturi la lumina ceaiului

Conform unui recent sondaj de opinie realizat de către National Geographic Society, se estimează că 79% din populaţia SUA este de părere că Guvernul american are informaţii despre OZN-uri, însă le ţine secrete faţă de public.

Oficial, OZN-urile au rămas tot obiecte zburătoare „neidentificate”, deşi – aşa cum vom arăta în continuare –, la un nivel foarte înalt, autorităţile guvernamentale au identificat chiar foarte bine despre ce este vorba. A devenit deja destul de evident că, datorită anumitor interese, oficialităţile urmăresc prin toate mijloacele ca marea massă a populaţiei să fie ţinută departe de adevăr.

Alte cîteva date statistice

În ultimii ani, apariţia obiectelor zburătoare neidentificate („unidentified flying objects”, prescurtat „UFO”, în limba engleză) înregistrează o rată fenomenală pe tot cuprinsul lumii, ele fiind semnalate în mai toate ţările şi fiind observate de un număr impresionant de oameni. Potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, din anul 1947 pînă astăzi, mai mult de 150 milioane de oameni au fost martori la apariţia

OZN-urilor. Cel puţin cîteva sute de mii de apariţii au fost consemnate oficial în ultimii 50 de ani, dar, pentru că doar un mic procent din numărul celor care sînt martorii unui asemenea fenomen îl şi raportează autorităţilor, se estimează că, în realitate, numărul total al acestor apariţii din ultimii 50 de ani, se ridică la cîteva milioane. Rata înregistrării fenomenelor OZN a crescut cu 67% în ultimii 3 ani, conform datelor statistice publicate de organizaţia MUFON.

Evoluţia aeriană a acestor obiecte-fenomene este adeseori atît de spectaculoasă, încît ele nu pot fi confundate cu avioanele, baloanele meteorologice, sateliţii, meteoriţii, ori cu alte obiecte şi fenomene cunoscute pe Pămînt. Uneori acestea apar sau dispar din senin, staţionează perfect nemişcate în aer, sau dezvoltă brusc viteze uimitor de mari, zboară în unghiuri ce sfidează legile fizicii cunoscute de noi, îşi modifică forma sau culoarea, se disociază în mai multe componente, apar singure sau în formaţii numeroase, ce execută manevre organizate şi inteligente. Au existat numeroase situaţii în care aceste obiecte misterioase au fost observate simultan de către masse mari de oameni, de ordinul sutelor sau chiar miilor de martori oculari. Aceste obiecte au fost semnalate nu doar de către populaţia obişnuită, ci şi de către specialişti în fenomenele meteorologice, de către aviatori sau cosmonauţi. OZN-urile au fost fotografiate, filmate şi chiar înregistrate pe radare. Toate aceste mărturii şi observaţii au făcut ca, în prezent, fenomenul OZN să fie foarte greu de contestat. Chiar dacă am considera că observaţiile sînt, în cea mai mare parte a lor, false, rămîne totuşi un număr foarte mare de rapoarte OZN care rezistă oricărei încercări de a le explica pe baza unor fenomene naturale, sau realizări tehnologice cunoscute.

Prezenţa misterioasă, dar evidentă a OZN-urilor reprezintă o realitate ce devine din ce în ce mai des un subiect de senzaţie al ziarelor şi al emisiunilor de ştiri.

(va urma)

,,Armonia cosmică”

COMENTARII DE LA CITITORI