Fenomenul OZN – apariţii celebre (2)

in Lecturi la lumina ceaiului

Cazuri notorii de apariţii OZN în lume

În anul 1952, în luna iulie, multe dintre ziarele lumii semnalau observarea, de către sute de martori oculari, a zeci de aeronave stranii, sferice, luminoase, deasupra clădirii Capitoliului din Washington. Acele obiecte zburau cu viteze ce depăşeau uneori 1.000 km/h şi executau manevre de viraj în unghiuri absolut imposibile pentru navele noastre, chiar şi în ziua de astăzi. Respectivele OZN-uri au fost înregistrate pe radar şi, dată fiind importanţa strategică a poziţiei pe care o traversau, imediat s-a dat ordin de la Casa Albă ca avioane cu reacţie F-94 să decoleze pentru a le intercepta. Planurile lor au fost însă evitate cu uşurinţă de către OZN-uri, care păreau mai degrabă că se joacă. Aceste enigmatice obiecte au rămas în zonă mai multe ore în acea noapte, fiind capabile să apară şi să dispară brusc. Au fost făcute o serie de fotografii, dar şi cîteva filmări.

În 2004, sute de nave globulare au fost văzute pe cer, în plină zi, în Mexic, la Guadalahara. Aceste apariţii sînt considerate cele mai notabile de pînă acum. Atunci s-au văzut sute de OZN-uri pe cerul oraşului, ca într-o demonstraţie calmă, paşnică şi plină de bucurie. Cerul s-a umplut literalmente de obiecte sferice luminoase, grupate într-o formaţie imensă, care se mişca la unison. Între ele se afla o navă mai mare, în formă de disc, care părea să conducă formaţia.

În 25 februarie 1942, un obiect zburător neidentificat a apărut deasupra oraşului Los Angeles, din California. Presupunînd că era un bombardier inamic sau o navă de observaţie, soldaţii americani au proiectat reflectoarele asupra obiectului, iar un avion militar s-a grăbit să-l atace şi să-l doboare. Dar, conform declaraţiei mai multor martori, avionul părea că nu se poate efectiv apropia de acel obiect. Atunci, aparatul s-a retras şi a fost declanşat atacul de la sol. Totuşi, în ciuda faptului uimitor că artileria antiaeriană a tras peste 10.000 de proiectile, obiectul nu a putut fi doborît. Există chiar fotografii suficient de clare în care se poate observa muniţia explodînd în jurul navei. În pofida atacului îndîrjit, obiectul necunoscut a rămas acolo, nu a răspuns la atac, iar, la un moment dat, a dispărut pur şi simplu. Amploarea atacului a fost înţeleasă abia în ziua următoare, cînd populaţia civilă a descoperit la sol o cantitate enormă de resturi de la proiectilele explodate, care căzuseră în acea zonă a Los Angeles-ului. Ziarele vremii au descris evenimentul pe prima pagină. La început armata a admis că alarma a fost reală şi că, într-adevăr, a fost ceva pe cer, deşi nu puteau spune ce anume. Ulterior, însă, în efortul de a salva aparenţele şi de a păstra secret faptul că nu au reuşit să doboare acel obiect, ei au afirmat că, de fapt, a fost o alarmă falsă şi că acolo nu fusese decît un simplu balon meteorologic. Aceasta a fost prima mistificare a unei apariţii OZN, din lungul şir care avea să urmeze.

Un alt caz care a rămas celebru este cel petrecut în Phoenix-Arizona în seara zilei de 13 martie 1997, cînd un imens obiect în formă de ,,V” a zburat extrem de lent, timp de aproape 3 ore, pe o distanţă de 300 mile, putînd fi văzut, fotografiat şi filmat de mii de martori. Diametrul navei a fost estimat la cel puţin 1 milă (1 milă = 1,6 kilometri). Uriaşul obiect, care era perfect silenţios şi nu putea fi detectat de radare, a fost văzut, simultan, din 5 oraşe diferite. Nava acoperea stelele, dar reflecta luminile oraşului. Atunci cînd trei avioane F16 s-au apropiat, gigantica navă s-a înălţat brusc şi a dispărut. Acest eveniment este considerat chiar şi în prezent ca fiind unul dintre cele mai extraordinare fenomene OZN şi care, potrivit mai multor cercetători, a beneficiat de cel mai mare număr de martori oculari. A fost, totodată, evenimentul cel mai bine susţinut prin filmări şi fotografii.

Despre această extraordinară apariţie OZN a fost realizat şi un film documentar, „The Phoenix Lights”, coordonat de către cercetătoarea dr. Lynne D. Kitei.

Există multe alte exemple cu care am putea continua, dar important este să remarcăm faptul că autorităţile nu au adus nici o lămurire publică asupra acestei problematici, deşi există înregistrate, în cei peste 60 de ani de cînd fenomenul este minuţios cercetat, o cantitate uriaşă de informaţii senzaţionale. Pentru marea massă a omenirii, totul a rămas învăluit într-o aură de mister. Ştirile despre apariţiile OZN, care ne mai sînt din cînd în cînd prezentate în mass-media, nu pot ignora evidenţa faptului că fenomenul OZN este cît se poate de real, însă aceste ştiri nu sînt însoţite de nici un fel de explicaţie concretă, întreaga chestiune fiind menţinută într-o atmosferă ambiguă, ce oscilează între ironie şi incertitudine.

Sfîrşit

„Armonia cosmică“

COMENTARII DE LA CITITORI