„Fii curajos, votează pentru România!”

in Lecturi la lumina ceaiului

. Carmen Ionică: La un an de la trecerea la cele veşnice a tatălui tău, Corneliu Vadim Tudor, ai luat decizia grea de a te lansa în politica mare, luînd taurul de coarne, cum s-ar zice. Crezi că este greu să urmezi calea pe care iubitul tău tată a deschis-o?
. Lidia Vadim Tudor: Decizia de a mă lansa în politică a fost atent gîndită, cîntărind atît avantajele, cît şi dezvantajele care sînt inerente în acest parcurs. Am ales, în cele din urmă, să accept una dintre multiplele propuneri care mi-au fost adresate, şi aceea a fost a echipei pe care, pe drept, o numesc cîştigătoare, actuala echipă, care se află în fruntea campaniei electorale a PRM. Orice lucru demn de sesizat necesită timp şi răbdare pentru a fi dus la îndeplinire, aşa fiind şi în cazul de faţă. Drumul este lung, anevoios, dar PRM, în actuala sa formulă, a reuşit, în numai trei luni de zile, să aducă în faţa electoratului un mesaj nou, proaspăt, generat de oameni tineri în majoritate, dar şi de personalităţi marcante ale societăţii româneşti.
. C.I.: Ai trăit toată viaţa în sînul partidului, chiar şi prin simplul fapt că participai, încă de cînd erai de-o şchioapă, la toate manifestările la care Corneliu Vadim Tudor participa, fie că erau acţiuni umanitare, sau campanii electorale, ca să nu mai vorbim de ajutorul pe care i-l dădeai la revistă. Toate aceste lucruri îţi sînt astăzi de ajutor?
. Lidia Vadim Tudor: Tot ceea ce am trăit alături de tatăl meu, de-a lungul celor 25 de ani petrecuţi împreună, reprezintă temelia construcţiei mele actuale. Mi-am însuşit tot ceea ce părinţii mei au investit în mine, de la valori, credinţe, principii şi pînă la bagajul de cunoştinţe pe care le-am acumulat în toate domeniile de activitate.
. C.I.: Acum eşti o domnişoară în toată puterea cuvîntului, cu aspiraţii şi dorinţe de a face ceva pe altarul acestei ţări umilite şi batjocorite de fostele guvernări. Cum vezi tu lucrurile, ca exponentă a tinerei generaţii, şi ce crezi că poţi face pentru ca lucrurile să meargă mai bine în PRM, dar şi în ţara asta, în cazul în care vei ajunge în Parlamentul României?
. Lidia Vadim Tudor: Gloria PRM se numeşte România. Nu există glorie de altădată. Aşa cum România este eternă, gloria ei este eternă. Din momentul în care am decis ca un nou Vadim Tudor să fie în PRM, am făcut-o cu scopul de a determina, de a construi şi de a promova unitatea întregului partid, care să se manifeste prin coerenţa de mesaj, ideologică şi doctrinară. Şi, din acest punct de vedere, am reuşit. Creşterea din ultimele două luni, de la 1 la 4,9% în sondaje ne arată că sîntem pe drumul cel bun. Vom readuce acest partid în viaţa României, pentru că am ferma convingere că este nevoie de un partid cu Istoria Românilor în sînge, partid cu identitate consacrată şi confirmată de atîtea ori prin alegeri libere şi democratice.
. C.I.: Spiritul lui Vadim îţi răzbate din toţi porii, atitudinea ta fiind una de luptătoare. Eşti studentă la a doua facultate, vrei să îţi susţii şi masteratul anul viitor, eşti preşedinte de onoare al PRM, participi la dezbateri televizate în campanie. De unde atîta vitalitate într-o fire atît de plăpîndă, în aparenţă?
. Lidia Vadim Tudor: Cred cu tărie în Dumnezeu şi în lucrarea Lui minunată în viaţa mea. Tot ceea ce am trăit, atît cele bune, cît şi cele mai puţin bune, chiar tragice, au fost elemente fundamentale în procesul meu de maturizare. Ştiu că El îmi poartă de grijă la fiecare pas şi sub ocrotirea Lui mă bucur de viaţă şi de toţi oamenii pe care îi iubesc. Mă hrănesc cu dragostea familiei şi a prietenilor, cu pasiunile mele, făcînd ceea ce îmi place şi fiind înconjurată de persoane dragi.
. C.I.: Care este sloganul pe care l-ai adoptat în campanie şi de ce ai ales acest slogan?
. Lidia Vadim Tudor: Sloganul partidului, cel care acum se propagă cu rapiditate în societatea românească, este „Fii Curajos, votează pentru România”. Dar am avut şi o adaptare a mesajului, astfel încît să ne adresăm şi tinerilor, printr-un slogan atipic pentru un partid autentic naţionalist, precum PRM, şi mă refer aici la „Fii smart, iubeşte România”. Am încercat să conştientizăm electoratul că PRM se reformează, că sîntem un partid modern, dar care nu îşi va schimba niciodată doctrina patriotică. Iubim România, îi iubim pe români.
. C.I.: Doreşti să construieşti o Românie curată, în care oamenii să trăiască fericiţi şi mulţumiţi. Cum crezi că se poate realiza acest lucru şi care sînt resorturile care ar trebui să fie puse în funcţiune pentru ca asemenea deziderate să se poată realiza?
. Lidia Vadim Tudor: Pentru ca România să fie curată, avem neovie de schimbarea paradigmei în ceea ce priveşte modul de a face politică. PRM doreşte să impună patriotismul ca principalul mod de a face politică în România. Ca politician, dacă nu îţi iubeşti ţara, nu ai ce căuta în Parlamentului României, nu ai ce căuta să decizi pentru poporul tău. Aţi iubi ţara nu este o ruşine. A fi mîndru că eşti român nu însemnă a trăda idelurile democratice, respectul faţă de religie, înţelegerea minorităţilor sau desacralizarea Istoriei. Alături de lipsa de patriotism este lipsa totală de responsabilitate a politicienilor. Lipsa totală de respect faţă de alegători. Nu îi interesează ce se întîmplă cu România. Ipocrizia cu care ne vorbesc în timpul campaniei electorale este dureroasă şi nu înţeleg cum electoratul nu-i sancţionează pentru asta. Nu mai spun de fenomenul corupţiei, flagel care, efectiv, a ucis Naţiunea Română. Noi, PRM, ne dorim să schimbăm această paradigmă a nesimţirii.
. C.I.: În anul 2008, în urma unor fraude imense, PRM nu a mai putut intra în Parlamentul României. A fost un moment greu, dar mai era Parlamentul European, unde Corneliu Vadim Tudor a răms pînă în 2014, cînd a fost eliminat şi de acolo, pentru că era incomod. Cu toate acestea, prin intermediul revistei „România Mare“ şi al ziarului cotidian „Tricolorul“ a putut să lupte în continuare, de data asta doar cu penelul, împotriva Mafiei care sugrumă, şi la ora actuală, România. Tu ai reuşit să continui să scoţi pe piaţă doar revista „România Mare“, care găzduieşte în paginile ei materiale interesante. Cît de greu este să treci de la stagiul de executant la postura de şef al unei redacţii, care implică foarte multe lucruri, începînd cu alcătuirea revistei şi terminînd cu plata tuturor facturilor şi a salariilor?
. Lidia Vadim Tudor: Este o responsabilitate imensă. De-a lungul anilor, am fost alături de tatăl meu, observîndu-i activitatea şi modalitatea prin care făcea faţă tuturor responsabilităţilor. Încerc să aplic ceea ce am văzut la el, dar nu îmi este uşor, ţinînd cont de faptul că pe umerii mei, o femeie de 26 de ani, stă greutatea unei reviste cu o tradiţie de tot atîţia ani şi a singurului partid autentic naţionalist din România, Partidul România Mare.
. C.I.: Dispariţia tatălui tău a lăsat un gol pe scena politică. Crezi că e nevoie, în România, de cineva care să îl înlocuiască pe Corneliu Vadim Tudor (mă refer la un lider naţionalist)?
. Lidia Vadim Tudor: Consider că orice om care luptă pentru o cauză bună este un erou. Cred că în fiecare om, în fiecare român care îşi iubeşte cu adevărat patria, se află cîte o părticică din Corneliu Vadim Tudor. Golul lăsat în urmă de tatăl meu este imposibil de acoperit de către o singură persoană, dar acele mici fărîme de naţionalism pe care, de a lungul vremi, Partidul România Mare le-a cultivat în România, această iubire de ţară, care va face posibilă ducerea pe mai departe a idealurilor românilor şi, implicit, ale tatălui meu. El nu a murit, el este prezent în fiecare gînd al românilor, al celor care îşi iubesc din tot sufletul ţara în care s-au născut.
. C.I.: Care crezi că sînt şansele reale ca PRM să intre din nou în Parlamentul României şi care sînt cei mai bine văzuţi candidaţi din punctul tău de vedere?
. Lidia Vadim Tudor: Şansele sînt reale! Vom intra în Parlament pentru că am convingerea că electoratul român s-a maturizat. Românul a început să înţeleagă că ţara sa este vîndută, că nu mai există în Forul Legislativ o formaţiune politică în stare să-l apere. PRM a evoluat foarte mult în ultimele luni, am renăscut. Există la nivelul conducerii PRM o echipă tînără, pe care o caracterizez ca fiind „o combinaţie perfectă de materie cenuşie, caracter, cultură şi spirit liber”. Această echipă a fost cea care m-a convins să revin şi să am încredere că reprezint noul mesaj naţionalist. Vă pot spune că reformarea PRM este un proces viu, contemporan cu năzuinţele generaţiei mele. Spre deosebire de restul partidelor, noi sîntem autentic naţionalişti. Avem candidaţi curaţi, cu iubire de România. Noi nu ne putem compara cu cei care au distrus ţara în ultimii 27 de ani. Noi sîntem români, noi reprezentăm România. Noi nu vrem să fim ca ei, noi vrem să reprezentăm, cu adevărat, schimbarea în bine a clasei politice româneşti, să arătăm Naţiunii Române că se poate face şi o altfel de politică, una naţionalistă, una patriotică. Intenţionăm să fim extrem de activi în Parlament, să iniţiem pachete de legi şi să luptăm real pentru adoptare lor.
. C.I.: Cu ce soluţii vii în noua formulă şi cum crezi că vei putea să redresezi partidul, astfel încît să obţină gloria de altădată?
. Lidia Vadim Tudor: Este o întrebare al cărei răspuns nu este simplu. Nu există o soluţie miraculoasă care să schimbe peste noapte realitatea. Încă de la venirea mea în PRM, reforma a fost începută. Dorim să fim un partid modern, dorim ca în timp să fim o forţă reală pe scena politică din România. Avem ca prim obiectiv aducerea prosperităţii în casele românilor, şi asta o vom face cu un program economic favorabil. Problema reală a fost şi este că România nu a dus lipsă de programe economice. Problema a fost mereu cu aplicarea lor. Nu a existat voinţă politică să se aplice, şi asta din cauza corupţiei şi a intereselor obscure care au dominat şi domină real clasa politică dîmboviţeană.
. C.I.: Eşti conştientă de valoarea pe care o ai şi trebuie să înţelegi că numele pe care îl porţi aduce după sine atît împliniri, cît şi nerealizări. Ai trecut deja prin proba de foc, în precampanie, cînd a trebuit să contribui, cot la cot cu ceilalţi membri din staff, la realizarea listelor cu simpatizanţi, la redactarea listelor cu cei care candidează, la rezolvarea contestaţiilor. Lucrurile nu sînt uşoare în politică, mai ales pentru femei, care trebuie să lupte de două ori mai mult într-o lume a bărbaţilor. Cum vezi lucrurile din această perspectivă, a femeii tinere, care va ajunge să se lupte de pe băncile Parlamentului pentru crezul său?
. Lidia Vadim Tudor: Politica este o provocare pentru mine. Pentru fiecare tînăr care alege acest drum este o provocare. Voi aduce în Parlament, alături de colegii mei, un suflu nou, o altfel de politică, şi, ceea ce ne dorim, vom aduce patriotismul ca principal reper în deciziile politice.
. C.I.: Cum i-ai caracteriza pe politicienii români, mai ales că acum faci şi tu parte din grupul lor? Ce crezi că ai putea schimba, pentru ca politica să se facă în spiritul legii şi al dreptăţii?
. Lidia Vadim Tudor: Iresponsabili! Fricoşi! Fug de responsabilitate şi nu au nici cea mai mică ideee de ceea ce vor românii. Nu urmăresc altceva decît propriile interese sau de partid. Îşi asumă, însă, riscuri cînd e vorba de acumularea de avere. Dosarele DNA sînt pline de astfel de exemple. Zilnic aflăm cum procurorii arestează, anchetează, trimit în judecată. Politicenii şi extensiilor lor în lumea afacerilor nu vor să înţeleagă că Naţiunea Română s-a săturat, efectiv, de acest etern sacrificiu, de minciuni şi hoţie! Nu mai vrem să trăim în ţara în care să auzim de generaţii de sacrificiu! O tot auzim de 27 de ani. Sînt un om tînăr, îmi doresc ca generaţia mea şi generaţiile care vin să aibă dreptul la fericire! Nu vom cere nimănui să strîngă cureaua. Timpul este cea mai importantă resursă a vieţii noastre! Timpul! Nu trebuie să-l irosim la fiecare patru ani! Avem dreptul la fericire, generaţiile prezente şi viitoare!
. C.I.: Partidul România Mare a fost, de la începuturi şi pînă în prezent, un partid naţionalist, cu o Doctrină Naţională foarte bine pusă la punct. Au mai apărut şi alte partiduleţe, care vor să fure noţiunea de naţionalism şi să o transforme în cu totul altceva, numai pentru a capta electoratul de partea lor. Ce le transmiţi acestor „travestiţi“ în ale Doctrinei Naţionale?
. Lidia Vadim Tudor: Naţionalismul nu se vinde la tarabă. Patriotismul nu se negociază la DNA. Partidul România Mare nu poate fi înlocuit. PRM a fost, este şi va fi singurul partid naţionalist autentic din România! Ne vom păstra doctrina, care a fost dintotdeauna coloana vertebrală a acestui partid, vom apăra dreptatea şi vom sprijini lupta împotriva corupţiei, care, aşa cum s-a dovedit, este poate principala cauză pentru care noi, românii, sîntem săraci. Nu cred că mai există în România vreun partid care să aibă valorile autentic româneşti pe care PRM a demostrat că le poartă cu demnitate şi onoare.
. C.I.: Tu şi familia ta sînteţi „vînate“ pe oriunde vă aflaţi, iar dacă se întîmplă ceva care este legat de voi, imediat presa se înghesuie să scoată ştiri pe bandă rulantă, nu întotdeauna în concordanţă cu realitatea. Cum este să fii o persoană publică, tot timpul în lumina reflectoarelor?
. Lidia Vadim Tudor: Într-un fel, am trăit această experienţă toată viaţa. Tata era mereu în centrul atenţiei, vînat de presă şi ţinta multor ştiri, de foarte multe ori neadevărate. Să treci, însă, în linia întîi a acestei expuneri mediatice constituie o presiune. Atît timp cît nu sîntem subiectul unor ştiri negative sau neadevărate, iar realitatea este prezentată obiectiv, nu ne deranjează. Sîntem naturale în comportament şi în faţa, şi în spatele camerelor de luat vederi. Cu toate acestea, nu ne considerăm vedete, ci doar persoane publice, prin prisma numelui pe care îl purtăm.
. C.I.: Crezi că numele pe care cu cinste îl porţi, Vadim Tudor, este un atu pentru alegători în a te vota, şi ce le transmiţi celor care vor veni la urne pentru a-şi exercita votul?
. Lidia Vadim Tudor: Bineînţeles că atunci cînd rosteşti Vadim Tudor, în primul rînd te gîndeşti la tatăl meu. Sînt mîndră că port acest nume, sînt mîndră că sînt româncă şi cred că eu, prin puterile mele şi ajutată de toţi cei care îmi sînt în preajmă, voi reuşi să ajung acolo unde îmi doresc. Numele meu e strîns legat de Partidul România Mare şi consider că atunci cînd vor vota, oamenii se vor gîndi şi la tatăl meu, dar vreau să ia în calcul faptul că eu sînt eu şi vreau să fiu privită ca atare. Aşadar, îi aştept pe românii mei la vot şi îi rog doar să gîndească cu inima, şi să voteze cu discernămînt, pentru a avea o viaţă demnă de acum încolo.
. C.I.: Am văzut din apariţiile tale la posturile de televiziune că eşti foarte combativă, nu ai trac, şi poţi susţine un dialog cu un discurs cursiv, nuanţat, şi, în acelaşi timp, plăcut. De unde aceste însuşiri şi cît de mult te ajută tot ceea ce ai învăţat stînd în preajma tatălui tău?
. Lidia Vadim Tudor: Nevoia te învaţă. Este foarte important să nu te pierzi cu firea în orice situaţie care îţi creează un anumit disconfort, fie că este vorba despre emoţii sau despre ceva neplăcut pentru tine. Sînt licenţiată în Jurnalism şi am un master în Comunicare, iar această pregătire teoretică este o bază solidă în dobîndirea acestor calităţi, alături de experienţa dobîndită de-a lungul anilor ca invitată, alături de tatăl meu, la zeci de emisiuni TV.
. C.I.: Dacă ar fi să ţii un discurs în faţa unei mari adunări, aşa cum făcea şi tatăl tău, ce le-ai spune oamenilor, cum ar fi dialogul pe care l-ai avea cu cei pe care trebuie să-i convingi să te aleagă?
. Lidia Vadim Tudor: Imaginaţia nu are loc în politică. Imaginaţia este atributul dragostei, al speranţei. Eu le voi vorbi oamenilor direct, indiferent de vîrstă, indiferent de credinţe religioase, indiferent de apartenenţa ideologică. Eu le voi spune că a fi român înseamnă a respecta valorile şi istoria acestui pămînt.
. C.I.: Corneliu Vadim Tudor a fost un lider charismatic. Se pare că ai moştenit de la el această abilitate de a-i face pe oameni să se simtă bine în preajma ta. Ai un zîmbet seducător şi degaji în jurul tău lumină. Sînt atributele unui învingător, aşa că poţi fi mîndră că te afli în tabăra acestora. Care ar fi primul proiect de lege pe care ai vrea să îl depui în calitate de parlamentar?
. Lidia Vadim Tudor: Legea privind interzicerea totală a despăduririlor pe teritoriul României. Această lege, simplă prin numărul de articole, va impune un moratoriu de cel puţin o generaţie privind exploatarea, criminală, nesăbuită a resurselor forestiere româneşti. Pentru mine, pădurea înseamnă viaţă, libertate, aer curat, frumuseţe şi, nu în ultimul rînd, istoria neamului meu.
. C.I.: Anul viitor se va organiza un nou Congres al PRM, unde se va alege noul lider al acestei formaţiuni politice. La această dată, preşedinte interimar este dl. Adrian Popescu. Pe cine vezi, din cei pe care îi cunoşti, ca fiind cel mai capabil să ducă mai departe acest partid şi Doctrina Naţională?
. Lidia Vadim Tudor: Îmi doresc ca echipa actuală, care a dus în alegeri PRM şi pe care eu o consider cîştigătoare, să ducă mai departe proiectul început. Îmi doresc ca toţi cei care acum sînt activi în partid, cei care au reuşit să aducă linişte şi coerenţă în PRM, să conducă pe mai departe linia patriotică şi doctrinară a partidului. În ceea ce mă priveşte, am să mă implic, în mod activ, în viaţa partidului şi îmi doresc ca PRM să fie nu a treia, nu a doua, ci prima forţă politică din România.
. C.I.: Ai primit multe lecţii de la viaţă, dar poate cea mai tristă a fost cînd l-ai pierdut pe tatăl tău. Ce ai simţit în acele momente şi ce simţi acum, după un an de zbucium şi luptă?
. Lidia Vadim Tudor: Moartea tatălui meu a fost cea mai grea şi cea mai tristă experienţă din viaţa mea. Dacă atunci am simţit, atît eu, cît şi mama şi sora mea, că nu vom putea merge mai departe fără el, acum ştim că aceasta a fost voia lui Dumnezeu, că tata este acum fericit şi liniştit în Cer, veghindu-ne în fiecare ceas şi privindu-ne cu ochii veşniciei. Procesul de vindecare continuă, acestă rană fiind una care nu se va închide niciodată, dar sperăm că se va atenua.
. C.I.: Revista „România Mare“ merge bine, partidul se aşază din nou în matca lui, problemele par că se rezolvă încet, dar sigur. Există acolo, sus, un înger care veghează asupra voastră, pentru a vă fi bine şi călduţ. Crezi că acesta este tatăl tău?
. Lidia Vadim Tudor: Cred că tata este acum la dreapta lui Dumnezeu şi ne veghează din Cer. Dumnezeu ne-a purtat întotdeauna de grijă, nu am dus niciodată lipsă de nimic, oricît ne-ar fi fost de greu, şi asta pentru că ne încredinţăm zilele Lui. Tata ne priveşte din cer, cu sufletul.
. C.I.: Aveţi o deviză cu un substrat interesant, poţi să ne spui cum ţi-a venit ideea de a folosi un asemenea slogan şi care este, de fapt, mesajul?
. Lidia Vadim Tudor: Sloganul a fost creat de către echipa care se ocupă acum de campania electorală. Ştiu că s-a avut în vedere electoratul PRM, dar şi încurajarea celor care gîndesc patriotic, îşi iubesc ţara, dar nu vor să spună acest lucru din lipsă de curaj civic. Pentru că mass-media a reuşit, în ultimii ani, să ne determine să ne fie frică să ne declarăm naţionalişti, să ne facă să ne fie ruşine că ne iubim ţara, că ne iubim tradiţiile, că ne iubim istoria. Eu am convingerea că acest slogan, „Fii curajos, votează pentru România!” este un prim pas în direcţia bună, că patriotismul va fi recunoscut ca fiind important şi benefic pentru Naţiunea Română. Să fii naţionalist în România însemnă să fii, de fapt, român în Europa.
. C.I.: După toată susţinerea de care te bucuri, ar fi păcat să nu ţi se împlinească visul. Eu îţi doresc ca tot ceea ce ţi-ai propus să devină realitate şi să duci pînă la capăt idealurile pentru care a luptat Tribunul tuturor românilor adevăraţi, iubitori de ţară şi de glia strămoşească. Succes şi Dumnezeu să-ţi dea credinţă şi lumină în suflet.
. Lidia Vadim Tudor: Mulţumesc, Dumnezeu să ocrotească România!

COMENTARII DE LA CITITORI