Firea, hotărîtă să interzică activitatea unei companii americane în Bucureşti

in Polemici, controverse

Ameţită probabil de dorinţa de a prelua PSD, dar şi de a demonstra că tendinţa colonizării României de către americani trebuie să dispară, primarul general al Capitalei, Florin Pandele, scuze, Gabriela Firea, a decis să ia taurul de coarne şi să interzică prezenţa în Bucureşti a unei companii americane. Este pentru prima oară cînd un demnitar român ia o decizie de o asemenea anvergură, este prima oară cînd PSD trece cu adevărat la fapte. În contextul în care România este partener strategic al SUA, dispune pe teritoriul ei de baze militare americane, inclusiv acel scut de la Deveselu, decizia Gabrielei Firea nu poate să fie decît una de mare curaj.

Astfel, Consiliul General al Capitalei a făcut un prim pas ca proiectul de lege propus de Gabriela Firea, la presiunea celor din stradă şi din sala de consiliu, a taximetriştilor din judeţul Ilfov, în special, ca orice altă formă de transport persoane, în afară de taxi, să fie interzisă în Bucureşti şi aruncată înapoi, peste Ocean, că doar America e departe şi nu are voie să afecteze vieţile pline de fericire ale unor taximetrişti ai Casei Pandele de Ilfov. Retrăim astfel o altă eră a luptei de clasă, de data asta nu minerii sînt cei care vin în Bucureşti, ci taximetriştii. Iată cum România dovedeşte că dispune de resurse, de acei Hercule şi Xena dispuşi să lupte pînă la ultimul ban de la buget pentru propria lor bunăstare.

Decizia primarului general, această Giconda dîmboviţeană, poate să fie una lăudabilă, dacă la bază ar fi avut criterii ceva mai patriotice sau măcar benefice bucureştenilor. Ei bine, nu e aşa. Ea nu dă doi bani pe binele bucureştenilor. Nici pe al celor care practică taximetria. Ea vrea doar ca firmele de taxi, mai ales acele companii care aduc bunăstare în mod direct, dar neoficial, familiei Pandele & Firea, să nu fie afectate.

Pentru cei care au deschis televizoarele mai tîrziu, se ştie că, după ce PSD a venit la Primăria Generală, firmele de taxi din Ilfov au cam invadat Bucureştiul. Şi ar fi măturat tot ce însemna concurenţa, dar uite că o companie americană le stătea în cale, motiv pentru care Casa Pandele a decis, pentru bine familiei şi al mafiei PSD, să o interzică pe teritoriul Bucureştiului şi, de ce nu, al României!

Sînt convins că, înainte de a decide soarta multor oameni, fie că sînt clienţi sau parteneri ai companiei americane, Dragnea, cel mai brazilian teleormănean al ţării, a întrebat dacă e vorba de Alexandria, şi, cum nu a auzit nimeni de americani acolo, a dat înţelept din cap, gura fiindu-i ocupată probabil cu rahatul zilnic pe care îl împarte cu politicienii destoinici ai ţării.

Este prima oară în istoria post-decembristă a României cînd un demnitar îşi foloseşte expres şi la vedere funcţia deţinută pentru a rezolva o problemă în propriul interes. Chiar dacă pentru presă totul a fost îmbrăcat frumos, aşa, ca pentru prostime, într-o aşa-zisă reglementare a serviciului de transport din Bucureşti, destinaţia acestei legi este clară şi vine în apărarea profitului unui grup restrîns de persoane. Este penal. Este grav. Dar în România este posibil orice.

Ca idee şi pentru cei cu memoria scurtă, fata japoneză a fost ucisă la Aeroportul Internaţional Otopeni de către un taximetrist din Ilfov, nu-i aşa? Dar exemple sînt multe, presa din ultimii 25 de ani este împănată cu astfel de evenimente, nu tocmai pozitive. Important este că familia Pandele dă dovadă de patriotism de dugheană şi luptă dur cu companiile americane din Bucureşti.

Tano

 

Averea unui rege fără de ţară

Păreri și opinii